Eiropas Sporta nedēļā notiks pirmais Ķekavas novada čempionāts sēņošanā

Ar jauna peldbaseina un sporta zāles atklāšanu Ķekavas novadā 23. septembrī atzīmēs Eiropas Sporta nedēļas sākumu. Starp lielākajiem notikumiem novadā – pirmais Ķekavas novada čempionāts sēņošanā, Latvijas Skolēnu spartakiāde basketbolā 3×3, Ķekavas novada skolu kauss, kā arī īpašs sporta pasākums naktī.
 

Popularizējot aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, Ķekavas novadā no 23. līdz 30. septembrim norisināsies Eiropas Sporta nedēļa, piedāvājot iedzīvotājiem un novada viesiem daudzveidīgu sporta un brīvā laika aktivitāšu programmu.
 

Iesildoties gaidāmajai sporta nedēļai, 22. septembrī pirmo reizi notiks Ķekavas novada skolu kauss “Piedzīvojumu skrējiens”, savukārt Eiropas Mobilitātes nedēļas noslēgumā ātrākie skrējēji, veiklākie skrituļslidotāji un riteņbraucēji būs gaidīti unikālā pasākumā – “Ķekava naktī – skrien, skrituļo, dip-dapo, brauc ar velo”.
 

Tomēr oficiāli Eiropas Sporta nedēļa novadā sāksies 23. septembrī, kad interesentiem durvis pirmo reizi vērs jaunuzceltais Ķekavas sākumskolas peldbaseins un sporta zāle Ķekavā. Atklāšanas pasākumā apmeklētāji varēs baudīt ne tikai peldēšanas sacensības un vietējo komandu draudzības spēles basketbolā un futbolā, bet arī vērot Latvijas čempionāta spēli florbolā. Turpretī svētdienas rītā, 24. septembrī, aizrautīgākie sēņotāji varēs izmēģināt roku pirmajā novada sēņošanas čempionātā, kas interesentus gaidīs pie Daugmales multifunkcionālā centra.
 

Tāpat īpašs sporta notikums sagaida jauniešus 27. septembrī, kad pie Ķekavas sporta kluba norisināsies Latvijas Skolēnu 71. spartakiāde basketbolā 3x3 un atlases sacensības basketbolā 3x3 pasaules skolu čempionātam Serbijā.
 

Eiropas Sporta nedēļu noslēgs novada iedzīvotāju un viesu vidū popularitāti iemantojušais orientēšanās pasākums “Iepazīsti savējos 2017”. Komandas ne tikai sacentīsies savā starpā trīs dažādās grupās – kājnieku, velo un auto –, meklējot kontrolpunktus, kas izvietoti novada teritorijā, vienlaikus iepazīstot vietējo uzņēmumu dažādību un to piedāvātos pakalpojumus, atraktīvākos tūrisma objektus un sporta infrastruktūras iespējas.
 

Daudzveidīga pasākumu programma Ķekavas novadā tapusi, pateicoties Eiropas Savienības līdzfinansējumam – kopš 2016. gada Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra īsteno Erasmus+ Sports programmas projektu “Vietējo kopienu veselību veicinošu fizisko aktivitāšu stratēģiju izstrādes un īstenošanas prakses Eiropā “.
 

Eiropas Sporta nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva, lai rosinātu sportu un fiziskās aktivitātes Eiropā. Šī iniciatīva tika aizsākta 2015. gadā, lai veicinātu veselīgu dzīvesveidu un popularizētu fiziskās aktivitātes, kā arī vairot izpratni par to daudzajām priekšrocībām. Nedēļa domāta ikvienam — neatkarīgi no vecuma, izcelsmes vai fiziskās sagatavotības.
 

Plašāka informācija par Eiropas Sporta nedēļu Ķekavas novadā: sports.kekava.lv, un pie pasākuma organizatora Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras — tālr.67936308, sports@kekava.lv.  

 

Sabiedrisko attiecību daļa

14.09.2017.

 

  Drukāt