Zelta kāzas svin Tuncu pāris Ķekavā

Ķekavieši Aleksandrs un Marija Tunci 9. septembrī svinēja zelta kāzas. Pāris pirmo reizi satikās Jelgavā pirms vairāk nekā piecdesmit gadiem, taču laulību gredzenus mija 1967. gadā rudenī.
 

Marijai bija četrpadsmit gadu, kad pavasara plūdu laikā uzturoties Jelgavas 4. vidusskolā, ievēroja astoņpadsmitgadīgo Aleksandru, kurš todien piedalījās deju konkursā. Drīz vien Aleksandru iesauca armijā, kur viņš dienēja desantā, tomēr liktenis abiem bija lēmis satikties – Aleksandra un Marijas ģimenes kļuva par kaimiņiem.
 

Pāris apprecējās 1967. gada 9. septembrī. Kādu laiku abi dzīvoja Jelgavā, kur Marija pasniedza akordeona nodarbības bērnudārzā, bet Aleksandrs strādāja celtniecībā.
 

Tālākie dzīves ceļi abus atveda uz Ķekavu, kur pavadīta mūža lielākā daļa. Aleksandrs strādāja Ķekavas putnu fabrikā par celtnieku, savukārt Marija – skaitļošanas centrā un vēlāk Rīgā, Centrālās statistikas pārvaldē.


Tuncu ģimenē uzauguši divi bērni – meita un dēls, kā arī sagaidīts pirmais mazbērns. Šobrīd pāris kopīgi iekopj savu dārziņu, taču brīvajos brīžos ļaujas saviem vaļaspriekiem – Marija dejo kantrī un līnijdejas, savukārt Aleksandrs spēlē novusu un sporto.


Ķekavas novada pašvaldība sveic Tuncu ģimeni skaistajos svētkos un novēl, vienam otru atbalstot un lolojot, piedzīvot vēl daudzus skaistus gadus kopā!

 

Sabiedrisko attiecību daļa

11.09.2017.

 

  Drukāt