Ķekavas novada pašvaldība jau trīs gadus izmanto elektromobiļus

Ķekavas novada pašvaldībā elektromobiļus izmanto kopš 2014. gada, kad, pateicoties valsts līdzfinansējumam, vairākās publiskajās iestādes tika iegādāti dabai draudzīgie spēkrati. Par elektromobiļu izmantošanu intervijā Latvijas Radio stāsta Ķekavas novada pašvaldības autotransporta dispečers Mārtiņš Ansonskis.


Ķekavas novada pašvaldības autotransporta dispečers Mārtiņš Ansonskis ar nu jau gandrīz trīs gadus lietoto elektromobili «VW E-up» uz interviju atbraucis līdz pašai Doma baznīcai. Viena no elektromobiļu privilēģijām ir iespēja Rīgas domes autostāvvietās mašīnu atstāt bez maksas. Ķekava ar 85% valsts atbalstu nopirkusi divus elektromobiļus. Abu cena bija 54 tūkstoši eiro.


Mārtiņš Ansonskis stāsta, ka ar vienu brauc bāriņtiesa, bet ar otru – pārējā domes administrācija. “Mašīnas kalpo ikdienas darba nodrošināšanai, lai tiktu no Daugmales līdz pat Dzērumiem. Esam arī izveidojuši divus papildu uzlādes punktus, jo tā kapacitāte nav tāda, kā sākotnēji tika solīts. Īpaši ziemas periodā baterijas jauda krītas pat uz pusi,” atzīst Ansonskis.


Plašāku interviju aicinām lasīt lsm.lv

 

Edgars Kupčs

Latvijas Radio Ziņu dienests

18.09.2017.

 

  Drukāt