Notiks Nākotnes pilsētas spēle

 

Ķekavas novada Nākotnes pilsētas spēles laikā iedzīvotāji - spēles dalībnieki - komandu darbā izstrādās radošas idejas un priekšlikumus dzīves vides aktualitātēm, novada attīstības prioritātēm un identitātes veidošanai.
 
28. un 29. janvārī Doles tautas namā, balstoties uz Britu padomes metodoloģiju pilsētvides un dzīvesvides jautājumu risināšanai, notiks situācijas analīzes un ideju radīšanas aktivitāte Nākotnes pilsētas spēle, kuru rīko Britu padome, Ķekavas novada pašvaldība un biedrība Zināšanu un inovācijas sabiedrība.
 
Spēles rezultāti tiks integrēti Ķekavas novada attīstības programmā un stratēģijā un jaunajā Attīstības programmā. Iespēju rīkot Nākotnes pilsētas spēli Ķekavas novada pašvaldība ieguva, piedaloties Britu padomes konkursā 2010. gada rudenī.
 
Nākotnes pilsētas spēle ir Britu padomes un pilsētplānošanas jomā atzītu Lielbritānijas organizāciju izstrādāta interaktīva metodoloģija darbam komandās, lai veicinātu jaunu, radošu domāšanu un rīcību, kas uzlabotu dzīves kvalitāti kā pilsētās, tā arī reģionos un lauku apvidos. Šāda veida spēles jau ir sekmīgi izspēlētas vairākās pilsētās Eiropā un Austrumāzijā.
Divu dienu garumā 35 spēles dalībnieki – Ķekavas novada iedzīvotāji, kas pārstāv uzņēmējus, nevalstiskās organizācijas, radošās industrijas, publiskās pārvaldes institūcijas, jauniešus, pensionārus, izglītības sektoru un Latvijas Universitātes studentiizstrādās radošas idejas un priekšlikumus dzīves vides aktualitātēm, novada attīstības prioritātēm, novada identitātes veidošanai.
 
Piedaloties spēlē, dalībnieki iegūs jaunas prasmes un zināšanas izstrādāto ideju formulēšanā, pasniegšanā un pilnveidošanā, kas ne tikai palīdzēs turpmākajā dalībnieku saskarsmē ar pašvaldību, sniedzot priekšlikumus dažādu jautājumu risināšanā, bet arī sekmēs dalībnieku profesionālo iemaņu pilnveidošanos un to pielietojumu ikdienā.
 
Spēles rezultātā izstrādāto ideju apraksti februārī būs pieejami Britu padomes un Ķekavas novada interneta vietnēs. Pasākumu vadīs sertificēta spēles vadītāja Vita Brakovska no biedrības Zināšanu un inovācijas sabiedrība, kas ir Britu padomes sadarbības partneris „Nākotnes pilsētas spēles” rīkošanā.
 
 
Plašāka informācija:
- par projektu „Radošās pilsētas“: http://creativecities.britishcouncil.org 
- par notikušajām „Nākotnes pilsētas spēlēm“ Latvijā http://www.britishcouncil.org/latvia-projects-creative-cities-past.htm un Eiropā http://creativecities.britishcouncil.org/future_city_game/past 
- par „Zināšanu un inovācijas sabiedrību“: http://www.zinis.lv/ 
 
 
Informāciju sagatavoja: / Kontaktinformācija:
 
Vita Brakovska
„Nākotnes pilsētas spēles“ vadītāja
Biedrība „Zināšanu un inovācijas sabiedrība”
Britu padomes sadarbības partneris „Nākotnes pilsētas spēles” rīkošanā
Tālr.: 29203533
E-pasts: fcg@zinis.lv
 
Iveta Zālīte
Ķekavas novada pašvaldības
Telpiskās plānošanas daļas
Teritorijas plānotāja
Tālr. 29150863
E-pasts: iveta.zalite@kekava.lv

 

  Drukāt