Ķekavā atklāj modernāko sporta zāli un peldbaseinu novadā

23. septembrī Ķekavā atklāts novadā lielākais peldbaseins un moderna sporta zāle, tādējādi pilnībā noslēdzot pirms pieciem gadiem aizsākto jaunās Ķekavas sākumskolas būvniecību.
 

Ar svinīgu atklāšanas ceremoniju un pirmajām sacensībām Ķekavā durvis vērusi jaunuzceltā sporta zāle un peldbaseins. Visas dienas garumā apmeklētājiem bija iespēja vērot aizraujošas basketbola un futbola draudzības spēles, sekot līdzi kvalifikācijas sacensībām peldēšanā, kā arī atbalstīt labākos novada florbolistus īpašā Latvijas čempionāta spēlē.
 

“Ticēt sapņiem ir ļoti svarīgi – to pierāda šī ēka, kur arvien biežāk skanēs starta signāli, aicinot novada bērnus tiekties pretī jauniem panākumiem,” Ķekavas sākumskolas 3. kārtas atklāšanā uzsvēra Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.
 

Savukārt Ķekavas vidusskolas direktore Sandra Pugovka, komentējot skolēnu ieguvumus, ko sniedz jaunais sporta komplekss, norādīja: “Mūsu bērni grib un var būt fiziski aktīvi – par to liecina piepildītās interešu izglītības grupas sportā. Mūsu uzdevums ir šīs vēlmes atbalstīt un stimulēt. Jaunais Ķekavas vidusskolas sporta komplekss mums sniedz šādu iespēju”.
 

Realizējot Ķekavas sākumskolas 3. kārtas projektu, sākumskolas baseina un sporta zāles izbūvē tika izmantoti ilgtspējīgi un dabai draudzīgi risinājumi, tādējādi veidojot vienu no modernākajām skolām Latvijā. Ne velti projekts konkursā “Ilgtspējīgākā ēka un projekts 2017” 21. septembrī tika atzīts par labāko publisko objektu nominācijā "Ilgtspējīgākais projekts 2017 Latvijā”.
 

Kā norāda ēkas arhitekts un projektētāju biroja SIA “EJA” pārstāvis Edgars Dzenis: “Ēkā ir izmantotas īpašas siltuma atgūšanas tehnoloģijas, kas paredz, ka abos baseinos un dušās izmantotais ūdens nonāk nevis kanalizācijas sistēmās, bet tas tiek izdzīts cauri sistēmai, kura ūdens siltumu izmanto ēkas apsildīšanai. Arī pati fasāde ir veidota, izmantojot, augstas kvalitātes materiālus – vācu keramiku, zviedru apdares plāksnes un čehu cokola plāksnes.”
 

Ķekavas sākumskolas 3. kārtā izbūvēta sporta zāle ar 500 skatītāju sēdvietām tribīnēs un laukumu, kas paredzēts florbolam, volejbolam, basketbolam, rokasbumbai un citiem sporta veidiem, lielais peldbaseins ar četriem 25 m gariem celiņiem un 140 skatītāju sēdvietām tribīnēs, kā arī bērnu baseins peldētprasmes apguvei. Paredzēts, ka baseinu pamatā izmantos Ķekavas sākumskola, sporta skola un citas novada izglītības iestādes, taču no mācībām brīvajā laikā tas būs pieejams arī apmeklētājiem.
 
 

 

Ķekavas sākumskolas būvniecība, kas iepirkuma procedūras rezultātā tika uzticēta būvuzņēmumam SIA “Abora”, kopumā noritējusi trīs kārtās. Kā atklāšanā norādīja uzņēmuma pārstāvis Juris Kravalis, tad viņš ir lepns par komandu, kas spēja kvalitatīvi paveikt sev uzticēto uzdevumu. Divās pirmajās tika izbūvētas mācību klases, aktu zāle un ēdināšanas bloks. Kopējais skolas būvniecības finansējums – 20,4 milj. eiro, 10,5 milj. eiro no tiem izlietoti trešajai kārtai.  Ķekavas sākumskolas būvniecībai tika ņemts arī valsts aizņēmums. 


Aicinām noskatīties Latvijas čempionāta spēli florbolā, kas 23. septembrī tika aizvadīta jaunajā sporta zālē. Video translāciju nodrošināja sportacentrs.com.
 

 

Paldies sadarbības partneriem:

 

Sabiedrisko attiecību daļa

25.09.2017.

 

  Drukāt