2011. gada septembrī Ķekavas novadā notiks starptautisks festivāls – VIA Ķekava!

 

Daudzi mūsu novada iedzīvotāji uzdevuši jautājumus: „Kad notiks Ķekavas novada svētki?” un „Kad mums būs iespēja uzzināt ko vairāk par sadarbību ar novada ārvalstu sadraudzības partneriem?”
 
Mīļie Ķekavas novada iedzīvotāji! Ar prieku varam Jums atklāt, ka 2011. gada septembrī Ķekavas novada pašvaldība un Kultūras aģentūra organizēs plašu starptautiskās sadraudzības festivālu VIA Ķekava. Tas būs daudzfunkcionāls pasākums, kura ietvaros būs gan lietišķās un sabiedrisko aktivitāšu dienas, gan kultūras pasākumi.
 
Savu dalību VIA Ķekava apstiprinājušas visas sešas ārvalstu sadarbības pašvaldības, kā arī sadraudzības partneri no citiem Latvijas novadiem. Mēs aicinām festivālā aktīvi piedalīties arī Jūs - ikvienu Ķekava novada iedzīvotāju!
 
Lietišķo dienu ietvaros notiks dažādas tematiskās aktivitātes: uzņēmēju konference, izglītības un kultūras darbinieku tikšanās, tūrisma forums, seminārs iedzīvotājiem, nevalstisko organizāciju radošās darbnīcas.
 
Festivāla sabiedrisko aktivitāšu dienā aicināsim uz vairākiem koncertiem visa festivāla norises garumā, kā arī uz izstādēm, ekskursijām, degustāciju stendiem. Festivāla dienās būs iespēja baudīt mūsu sadraudzības valstu nacionālos ēdienus, iepazīt citu valstu kultūru un tradīcijas, piedalīties atraktīvās aktivitātēs. VIA Ķekava norises vietās būs pieejami visu sadraudzības valstu informācijas stendi. Esam pārliecināti, ka ikvienam būs iespējas piemeklēt sev interesējošas aktivitātes.
 
Mūsu draugi no Bordesholmas (Vācija), Gostinas (Polija), Pleskavas (Krievija), Niluferas (Turcija), Braslavas (Baltkrievija), Šauļiem (Lietuva) uz Ķekavas novadu atvedīs labāko, lai atbilstošā līmenī prezentētu savu valsti.
 
Gatavojoties festivālam septembrī, aicināsim novada skolu, pašdarbības kolektīvu un dažādu novada interešu grupu dalībniekus piedalīties kopprojektu realizēšanā ar partneriem Latvijā un ārvalstīs. Lai veiksmīgāk realizētu šo pasākumu, šobrīd aktīvi strādājam ar Eiropas Savienības fondu projektu pieteikumiem.
 
Tuvākajā laikā Jūs informēsim detalizēti par paredzēto festivālu. Šobrīd izstrādājam festivāla interneta vietni, kurā būs informācija par sagatavošanās procesu, jaunumiem un aktualitātēm.
 
Aicinām iedzīvotājus aktīvi piedalīties VIA Ķekava organizēšanā un norisē! Informāciju par festivālu var iegūt, rakstot uz e-pastu: ginta.logina@kekava.lv
 
 
 
Ginta Logina
Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja
  Drukāt