Pašvaldība lūgs neatkarīgu ekspertu atzinumus par Ķekavas sākumskolas sporta zāles aprīkojumu

Šodien, 9. oktobrī, Ķekavas novada pašvaldībā tikās domes, pašvaldības  un sporta kompleksa atbildīgie darbinieki, lai vienotos par tālāko rīcību attiecībā uz Ķekavas sākumskolas sporta zāli, kurā pēc pirmajām  aktīvas ekspluatācijas nedēļām piektdien radās tehniskas problēmas ar paceļamo basketbola groza konstrukciju.
 

Būvvaldes un pašvaldības speciālisti norāda, ka šajā situācijā, visticamāk, ir runa par paceļamā basketbola groza konstrukcijas motora vai troses kvalitāti, nevis par pašu būvi. Sporta zāle ir aprīkota ar daudzām modernām tehnoloģijām, kuru slēptie defekti diemžēl var rasties tikai ekspluatācijas laikā.  Un tie nav saistīti ar ēkas konstrukcijām, bet ar tehnisko aprīkojumu.
 

Tā kā Ķekavas sākumskolas ēka ir nodota ekspluatācijā un tā ir definēta kā publiskā būve, tad tika nolemts lūgt Būvniecības valsts kontroles biroju veikt pārbaudi un sniegt savu atzinumu par radušos situāciju.
 

Papildus tam pašvaldība aicinās neatkarīgus ekspertus veikt pārbaudi ne tikai par sporta zāles aprīkojumu, bet drošības apsvērumu nolūkos par visu sporta kompleksu kopumā. Pašvaldība arī lūgusi būvniekam iesniegt savu paskaidrojumu.


Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire pašlaik neatrodas Latvijā, taču aktīvi seko līdzi notiekošajam: "Es vēlētos vērsties pie novada iedzīvotājiem un jo sevišķi pie to bērnu vecākiem, kuri piedalījās treniņā, kad notika nopietnais incidents. Bērniem un bērnu vecākiem nācās piedzīvot biedējošu situāciju, un es kā skolnieka mamma lieliski saprotu šīs izjūtas. Tādēļ vēlos teikt, ka Ķekavas novada dome darīs visu iespējamo, lai noskaidrotu notikušā apstākļus un par to atbildīgās personas. Bērnu drošība mums ir pirmajā vietā, un šādi pārkāpumi nav pieļaujami!
"
 

Sporta zāle būs atvērta apmeklētājiem tikai tad, kad tiks veiktas nepieciešamās pārbaudes un saņemti ekspertu pozitīvi atzinumi par aprīkojuma drošību.
 

Neskatoties uz to, ka sporta zāle šobrīd ir slēgta sportot gribētājiem, sporta kompleksā pieejamie baseini ir atvērti skolas peldēšanas pulciņiem un Ķekavas novada sporta skolas treniņiem.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

09.10.2017.

 

  Drukāt