Uzņēmēju dienās Ķekavā akcentēs sociālo uzņēmējdarbību un digitālo meistarību

20. oktobrī Ķekavas novadā norisināsies Uzņēmēju dienas, kuru laikā notiks pašmāju ražotāju izstāde un uzņēmējdarbības atbalsta sniedzēju konsultācijas, kā arī  meistarklases par sociālo uzņēmējdarbību un digitālo meistarību. 

 

Šāda mēroga pasākums uzņēmējiem Ķekavas novadā notiks pirmo reizi, un tas būs kā biznesa forums, kur satikties uzņēmējdarbības vides veidotājiem, lai klātienē risinātu sev aktuālos jautājumus un veicinātu ideju un informācijas apmaiņu.

 

“Mūsu galvenais uzdevums ir  veicināt uzņēmēju savstarpējo atbalstu, aktivizēt dialogu starp Ķekavas novada domi un vietējiem uzņēmējiem. Uzņēmēju dienas ir viena no veiksmīgākajām platformām jeb tiltiem, lai savestu kopā cilvēkus ar pieredzi un uzņēmēju garu. Arī tos, kuriem vajag palīdzēt saredzēt mūsu novada ģeogrāfiskās priekšrocības biznesa attīstībai un iedegt topošajos uzņēmējos pārliecību, ka katra uzņēmējdarbības iniciatīva ir atbalstāma,” norāda Ķekavas novada uzņēmēju padomes (KŅUP) valdes priekšsēdētājs Inārs Bāgants.

 

Viena no biznesa foruma lielākajām priekšrocībām ir iespēja tikties ar nozares ekspertiem un gūt sava uzņēmuma attīstībai aktuālu un praktiski noderīgu informāciju. Sociālās uzņēmējdarbības meistarklasē “Kad Māte Terēze satiek Ričardu Brensonu” ar savām zināšanām dalīsies Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore Madara Ūlande. Savukārt digitālās meistarības eksperts Jānis Jakobs iedvesmos sociālo tīklu meistarklasē “Praktiskās taktikas veiksmīgai Facebook reklāmas kampaņai”.

 

Lai stiprinātu uzņēmēju un pašvaldības sadarbību, Ķekavas novada Uzņēmēju padomes valdes priekšsēdētāja Angelika Bondare un Ķekavas novada domes priekšsēdētājas otrais vietnieks Neils Kalniņš tiksies diskusijā “1:1”, ko vadīs žurnālists Dīvs Reiznieks. Diskusijā tiks apspriesti pašvaldības un uzņēmēju turpmākās sadarbības modeļi un projekti, kā arī sniegtas atbildes uz auditorijas jautājumiem.

 

Neils Kalniņš ir pārliecināts, ka šī diskusija sniegs ievērojamu ieguldījumu Ķekavas novada uzņēmējdarbības attīstībā. “Attīstošas uzņēmējdarbības vides izveide Ķekavā ir viena no mūsu pašvaldības prioritātēm. Lai to izveidotu, nepieciešama skaidra vīzija un kvalitatīvs dialogs ar uzņēmējiem un investoriem. Domāju, ka šo Uzņēmēju dienu laikā Ķekavas novads spers platu soli vajadzīgajā virzienā.”

 

Uzņēmēju dienas norises vietā visas dienas garumā notiks Ķekavas novada uzņēmēju – ražotāju, mājražotāju un amatnieku - izstāde ar tirdzniecību, kuras laikā uzņēmēji varēs prezentēt sevi, popularizēt savu produkciju, kā arī dibināt jaunus biznesa kontaktus. Savus pakalpojumus un konsultācijas piedāvās Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Jūrmalas biznesa inkubators, Latvijas Attīstības finanšu institūcija Altum un SEB banka.

 

Ķekavas novada uzņēmēju dienas 2017 organizē Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Ķekavas novada uzņēmēju padomi, un tās norisināsies piektdien, 20. oktobrī, plkst. 10.00-15.00 Ķekavā, Svētku pilī “4Saules”. Ieeja Ķekavas novada pašvaldības uzņēmēju dienās ir bez maksas. Pasākuma apmeklētāju iepriekšēja reģistrācija nav nepieciešama.

 

Jautājumu gadījumā sazināties ar pasākuma koordinatori Kristīni Danovsku (tālr.67847157; kristine.danovska@kekava.lv).

Sabiedrisko attiecību daļa

12.10.2017.

 

  Drukāt