Noslēdzies 2017. gada projektu konkurss "Savam novadam"

Oktobrī noslēdzies projektu konkurss “Savam novadam”. Šogad konkursam tika iesniegti astoņi projektu pieteikumi. Projekta konkursa vērtēšanas komisija un Fonda padomes dalībnieki, izvērtējot projektu pieteikumus, šoreiz nolēma piešķirt finansējumu četriem vides labiekārtošanas projektiem.
 

Konkursā ik gadu tiek pieteiktas daudzveidīgas projektu iniciatīvas. Lai atlasītu labākos projektus, būtisks faktors ir iesniegto pieteikumu atbilstība pirmajā Ķekavas novada iedzīvotāju forumā paustajām idejām, kas ilgtermiņā var sniegt labumu pēc iespējas lielākai novada iedzīvotāju daļai. Šogad par labākajiem projektiem atzītas četras iniciatīvas, kas tiecas labiekārtot un padarīt ērtāku apkārtējo vidi.
 

 

 

Vides sakārtošana Ķekavas ciematā 

Projekta ietvaros Ķekavas ciema daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku rajonā uzstādīs četras suņu ekskrementu urnas ar maisiņiem. Lai izvēlētos atbilstošākās urnu uzstādīšanas vietas, projekta pieteikuma sagatavošanas laikā notika konsultācijas gan ar Ķekavas novada pašvaldības vides daļas speciālistiem, gan ar daudzdzīvokļu ēku iedzīvotājiem.
 

Mellupu iedzīvotāju pulcēšanās vietas zaļās zonas labiekārtošana
 

Mellupumu sociālā mājā ir vieta, kur iedzīvotāji no Mellupiem, Plakanciema un Dzērumciema pulcējas un saturīgi pavada brīvo laiku. Lai pulcēšanās vietu padarītu skaistāku, par projektā piešķirto finansējumu Mellupu iedzīvotāji un sociālās mājas darbinieki iegādāsies košumkrūmu un dekoratīvo augu stādus, kurus iestādīs pašu spēkiem.
 

Bērnu laukumiņa paplašināšana Bērzu ielā 7, Baložos

Īstenojot projektu, Bērzu ielas 7 iedzīvotāji vēlas paplašināt bērnu rotaļu laukumiņu un uzstādīt vairākus āra trenažierus. Šobrīd pie mājas ir uzstādīti trīs elementi – smilšu kaste, atsperu šūpoles un vienkāršs rotaļu laukuma komplekss, kas piemērots bērniem līdz skolas vecumam, taču lielākiem – nē. Par projektam piešķirto finansējumu iedzīvotāji iegādāsies un uzstādīs pirmo āra trenažieri, radot iespēju piedalīties fiziskajās aktivitātēs vienlaicīgi gan mazuļiem un viņu vecākiem, gan jauniešiem.
 

Cietās pamatnes ieklāšana atkritumu konteineru novietnes laukumam

Labiekārtojot publiski pieejamu vides infrastruktūru, pie daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Baložos, Smilšu ielā 2, tiks atjaunota cietā seguma pamatne atkritumu konteineru novietnes norobežojumā, kas atvieglos darbu atkritumu apsaimniekotājiem un padarīs ērtāku atkritumu iznešanu nama iedzīvotājiem.
 


 

Projekta konkursa “Savam novadam” budžetu veido pasākuma "Labdarības bumbu rallijs" laikā iedzīvotāju  saziedotie līdzekļi, kā arī Fonda padomes dalībnieku personīgie ziedojumi.


Fonds izsaka pateicību visiem ziedotājiem un projekta konkursa dalībniekiem. Tie projekti, kurus ierobežotā finansējuma dēļ šoreiz nebija iespējams atbalstīt, tiks saglabāti iedzīvotāju labo darbu "lādītē", lai šīs ieceres īstenotu brīdī, kad radīsies tāda izdevība.

 

Ķekavas novada fonds

18.10.2017.

 

 

  Drukāt