Koris “Magone” oktobrī viesojās latviešu kopienās Austrijā un Itālijā

Katlakalna Tautas nama sieviešu koris “Magone” oktobra izskaņā viesojās latviešu kopienās Austrijā un Itālijā. Koris aizvadīja koncertus kopā ar Grācas latviešu kori “Pilskalns” un ieskandināja gaidāmos Dziesmu svētkus Itālijā kopā ar Milānas latviešu kori.
 

“Ir tāds sens teiciens, ka labāk, ja tev ir 100 draugi, nevis 100 eiro. Un brīnišķīgi, ja tie ir visā plašajā pasaulē. Mana kolēģe un draudzene – diriģente Ilze Atardo par savām mājām jau trīs gadus sauc Itāliju un nerimstoši rūpējas, lai tur dzīvojošie latvieši nezaudētu saikni ar dzimteni un tās kultūru. Tālab ir nodibināta Itālijas un itāļu Šveices latviešu biedrība “ALISI” un Milānas latviešu koris. Tuvojoties Latvijas simtgadei un gaidāmajiem Dziesmu svētkiem, mums kopīgi radās ideja, veidot svētku ieskaņas koncertu tieši Itālijā,” stāsta Katlakalna Tautas nama sieviešu kora “Magone” diriģente Baiba Āboliņa-Smirnova.
 

Koncertā Itālijas latviešiem bija iespēja sadziedāties kopā ar Katlakalna dziedātājām, kā arī vietējiem klausītājiem iepazīt Latvijas kultūru un mūziku.
 

Pa ceļam uz Itāliju koris viesojās arī Grācas latviešu kultūras biedrībā Austrijā, kur kopā ar Grācas latviešu jaukto kori “Pilskalns” un diriģenti Ilzi Kroju izdziedāja XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu svētku repertuāra dziesmas.
 

“Kopumā piedzīvojām divus skaistus, sirsnīgus un emocionāli ļoti pacilājošus koncertus, ieguvām jaunus draugus, protams, arī koncertu pieredzi un nenovērtējamu iedvesmu tālākai darbībai. Vēlamies teikt paldies arī Ķekavas novada pašvaldībai par atbalstu,” gūto pieredzi komentē B. Āboliņa-Smirnova.
 

Katlakalna Tautas nama sieviešu koris “Magone” tika izveidots 2016. gadā. Kori vada diriģente Baiba Āboliņa-Smirnova, kura 16 gadus veiksmīgi vadīja sieviešu kori “Jūsma” Madonas pusē.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

01.11.2017.

 

  Drukāt