Domes priekšsēdētāja tikās ar Ķekavas sporta skolas skolēnu vecākiem

Šonedēļ Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire (Jaunā konservatīvā partija) tikās ar Ķekavas sporta zāles 6.oktobra incidentu pieredzējušo bērnu vecākiem.  Domes priekšsēdētāja rosināja šo tikšanos, lai personiski varētu vecākiem apliecināt savu gatavību risināt situāciju un vairs nepieļautu tādus gadījumus, kas varētu apdraudēt bērnu drošību.
 

Viktorija Baire personiski atvainojās vecākiem par  notikušo un apliecināja, ka uzskata šo situāciju par nepieņemamu. Viņa informēja vecākus par līdz šim veiktajiem pasākumiem, piemēram, par Domes ierosināto Būvniecības Valsts Kontroles Biroja (BVKB) ekspertīzi, kura sniegs atzinumu par sporta kompleksa ēku. Par iekārtām pēc ekspertīzes veikšanas savu atzinumu sniegs Patērētāju Tiesību Aizsardzības Centrs (PTAC), kas vērtēs, vai, uzstādot iekārtas, ir ievērotas visas atbilstošās prasības. Tāpat tiks noslēgts līgums ar A/S Inspecta Latvia, kas veiks gan cietušo, gan esošo iekārtu stiprības ekpertīzi un sadarbībā ar Valsts policiju sniegs savu atzinumu. Līdz Valsts policijas lēmumam sporta zāle ir slēgta un nodarbības tur nenotiek.
 

Tāpat Domes priekšsēdētāja informēja vecākus par pašvaldības iekšējās izmeklēšanas komisijas izveidi: “Uzskatu, ka šāda izmeklēšana ir absolūti nepieciešama, jo ir jāizskata notikušā apstākļi un jāpieņem lēmumi attiecībā uz situāciju. Lai gan savu slēdzienu sniegs gan BVKB ekspertu komisija, gan Valsts policija, tomēr pašvaldības izmeklēšanas komisija šajā gadījumā ir īpaši svarīga. Esmu pārliecināta, ka mums izdosies noskaidrot lietas apstākļus un arī par notikušo atbildīgās personas,” saka Viktorija Baire. Viņa informēja vecākus, ka izmeklēšanas komisijai savs slēdziens jāsniedz līdz š.g.30. novembrim.


Saruna notika konstruktīvā gaisotnē, vecāki interesējās par izmeklēšanas un ekspertīžu gaitu, tāpat viņi izteica savus pieņēmumus, kādēļ notika negadījums un dalījās ar saviem apsvērumiem, ko vajadzētu darīt, lai novērstu tamlīdzīgu situāciju atkārtošanos.
 

Sarunas noslēgumā Viktorija Baire Ķekavas sporta skolas bērnu vecākiem vēlreiz apliecināja savu apņēmību atrisināt situāciju un informēt sabiedrību par veiktajiem soļiem. “Mēs noteikti regulāri sniegsim informāciju plašākai sabiedrībai gan par notiekošo ekspertīžu rezultātiem, gan par iekšējās izmeklēšanas komisijas darbību. Tāpat es vēlos pateikties vecākiem par šodienas tikšanos, esmu pārliecināta, ka sadarbojoties mums izdosies atrisināt  jebkuru sarežģītu situāciju,” apgalvo domes priekšsēdētāja.
 

Baiba Goba, Ķekavas domes priekšsēdētājas preses sekretāre

03.11.2017.

 

  Drukāt