Uzsākta administratīvā lieta par SIA “Baložu siltums” siltumenerģijas tarifa apstrīdēšanu

7. novembrī Administratīvā apgabaltiesa pieņēmusi SIA “Baložu komunālā saimniecība” (BKS) pieteikumu par SIA “Baložu siltums” siltumenerģijas tarifa apstrīdēšanu un iepriekšējā tarifa atjaunošanu.

 
Šī gada 2. novembrī BKS iesniedza Administratīvajā apgabaltiesā pieteikumu par SIA “BALOŽU SILTUMS” saražotā siltumenerģijas tarifa, kuru bija apstiprinājusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (Regulators), apstrīdēšanu. Pieteikums tika iesniegts, jo BKS pastāvēja pamatotas šaubas, ka apstiprinātais tarifs ir ekonomiski pamatots. Kā norādīja Ķekavas novada domes deputāts Olafs Klūdziņš (Jaunā konservatīvā partija): “Domājams, ka SIA “BALOŽU SILTUMS” ārkārtīgi nesaimnieciskās darbības 14 gadu garumā dēļ baložnieku izmaksas par siltumenerģiju draudēja pieaugt par 20 %, tādēļ ceru, ka tiesa ņems šo faktu vērā un atjaunos iepriekšējo siltumenerģijas tarifu.”  
 

7. novembrī Administratīvā apgabaltiesa nolēma pieņemt BKS pieteikumu par Regulatora noteiktā tarifa atcelšanu un ierosināt administratīvo lietu. Saskaņā ar Administratīvās apgabaltiesas lēmumu, lūgums par Regulatora lēmuma apturēšanu tiks izskatīts 2017. gada 1. decembrī rakstveida procesā.
 

 

Baiba Goba, Ķekavas domes priekšsēdētājas biroja preses sekretāre

08.11.2017.

 

  Drukāt