Atklāta izstāde „Ķekavas putnu fabrikai 50”

Ķekavas novadpētniecības muzejā atklāta vienam no novada lielākajiem uzņēmumiem veltītā izstāde „Ķekavas putnu fabrikai 50”, sveicot apaļajā pastāvēšanas gadadienā. Ekspozīcija par Ķekavas putnu fabrikas un Ķekavas novada attīstību skatāma līdz 30. decembrim.

 

Novērtējot Ķekavas putnu fabrikas nozīmīgo lomu visa novada attīstībā, AS „Putnu fabrika Ķekava” aizvadītajā mēnesī saņēma Ķekavas novada uzņēmēju gada balvu kā Gada uzņēmējs 2017 un atzinību nominācijās „Lielākais nodokļu maksātājs” un „Gada eksportētājs”. Turpinot uzņēmuma dibināšanas gadadienas svinības, Ķekavas novadpētniecības muzejā atklāta jauna izstāde par Ķekavas putnu fabrikas attīstību pusgadsimta garumā.  

 

Uz izstādes atklāšanu 9. novembrī bija ieradušies esošie un bijušie fabrikas darbinieki, lai dalītos savā pieredzē un atmiņās, kā arī palīdzētu papildināt informāciju par muzeja krājumu fotogrāfijās redzamiem notikumiem un cilvēkiem. Atklāšanas pasākumā piedalījās arī tā laika fotogrāfs Pēteris Kāpiņš, kurš iepriekš dāvināto fotogrāfiju arhīvu solījās papildināt ar citiem fotomateriāliem no personīgā arhīva.

 

Ķekavas novadpētniecības muzejs saka lielu paldies visiem, kas piedalījās šīs izstādes veidošanā, sniedzot arī nozīmīgu ieguldījumu muzeja pamatekspozīcijai par Ķekavas novadu. Īpašs paldies Ainai Irbei, Annai Matovihai un Dainim Auziņam par dāvinājumiem, kā arī Rutai Krustai par atmiņu stāstiem.

 

Plašāk par fabrikas celtniecības vēsturi lasāms informatīvā biļetena „Ķekavas Novads” novembra numurā. Izstāde „Ķekavas putnu fabrikai 50” skatāma līdz šī gada 30. decembrim.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

11.11.2017.

 

  Drukāt