Tiks atklāta foto izstāde par Ķekavas novada senioriem

Labdarības projekta ietvaros tiek organizēta foto izstāde “Dzīves upe” par Ķekavas novada senioriem un viņu dzīvesstāstiem. Ekspozīcija tiks atklāta 14. decembrī plkst. 16.00 Ķekavas sociālās aprūpes centrā.

 

Labdarības organizācija Ladies' Circle Latvia (LCL) sadarbībā ar Pašvaldības aģentūras „Ķekavas sociālās aprūpes centrs" “Pieaugušo ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas centru” un biedrību “Sociālās inovācijas centrs” labdarības projekta “Dzīves upe” ietvaros organizē foto izstādi „Dzīves upe”.

 

LCL dalībniecēm, apciemojot centrā dzīvojošos cilvēkus un pavadot kopā laiku sarunās par dzīvi, radās ideja šo cilvēku stāstus pierakstīt un radīt foto izstādi, lai arī citi cilvēki Latvijā uzzinātu, cik dzīves pieredzējuši un sirdī bagāti cilvēki mīt tepat starp mums. Dzīves pieredzi nevar nopirkt par naudu – to var tikai piedzīvot vai iegūt no viediem un dzīves gudriem cilvēkiem.

 

”Dzīves upe” ļaus iepazīt un izgaismot Ķekavas novada veco ļaužu dzīvesstāstus, paraudzīties uz vecumu kā vērtību un vēstures daļu, atveidot stāstus par un ap cilvēkiem kā daļu no novada vēstures un tagadnes. Bilžu izstādīšana pansionāta telpās radīs situāciju, kas sniedz iespēju novada iedzīvotājiem “būt tuvāk”, ieiet pansionātā, pārkāpjot baiļu un potenciāli noliegšanas slieksni, apzināties, ka blakus ir gan tāda vieta, gan ļaudis un ka tā ir novada daļa. Rezultātā tiek veicināta vietējās sabiedrības un paaudžu integrācija.

 

Projekts tiks īstenots trīs posmos. Pirmais posms ilgst no 2017. gada oktobra līdz decembrim, savukārt otrais - no 2018. gada janvāra līdz maijam. Abi šie posmi tiks noslēgti katrs ar 8-10 elementu ekspozīciju centra telpās, kas ietvers gan fotoattēlus, gan stāstus. Savukārt trešais posms tiks īstenots periodā līdz 2018. gada novembrim, sagādājot sociālās aprūpes centra iemītniekiem īpašu dāvanu – simtgades grāmatiņu – brošūru, kurā tiks apkopoti gan visi stāsti, gan fotoattēli – simt gadu Latvijai, simt lappušu dzīvesstāstu Ķekavai.

 

Uz ekspozīciju atklāšanu tiks aicināti ne tikai centra darbinieki, bet arī vietējie iedzīvotāji un pašvaldības pārstāvji. 2018. gada vasarā izstādi plānots pārcelt uz citām publiskām telpām Ķekavā, kur izstāde būs pieejama lielākam apmeklētāju skaitam un kā savdabīgs mākslas un vēstures piemineklis sniegs informāciju par novada ļaudīm jaunajai paaudzei, aicinot izstādi apmeklēt skolēnus!

 

Izstāde tiks atklāta Ķekavas sociālās aprūpes centra (Gaismas iela 19, k.8, Ķekava, Ķekavas pag., Ķekavas nov.) 3. stāvā 14. decembrī plkst.16.00.

 

 

Biedrība „Lēdiju klubs LCL”

30.11.2017.

 

  Drukāt