Stiprina Ķekavas-Bordesholmas sadraudzību

 No 4. decembra līdz 6. decembrim Ķekavas novadā viesojās Bordesholmas sadraudzības biedrības pārstāvji, lai ikgadējās pirmssvētku vizītes laikā iepriecinātu Ķekavas sociālās aprūpes centra iemītniekus un kopā ar pašvaldības pārstāvjiem pārrunātu nākamā gada sadarbības plānus un jubilejas gada pasākumu programmu.

 

2018. gadā Bordesholmas un Ķekavas novada pašvaldības svinēs sadraudzības 25. gadadienu. Šajā laikā realizēti pašvaldībām nozīmīgi projekti un iedibinātas stabilas tradīcijas, tostarp Bordesholmas pašvaldības un sadraudzības biedrības ikgadējais Ķekavas sociālās aprūpes centra apmeklējums. Arī šogad centra iemītnieki saņēma viesu sarūpētās Ziemassvētku dāvanas, vienojās dziesmā un kopā baudīja muzikālus priekšnesumus. Īpašu svētku noskaņu radīja pašceptu piparkūku smarža – uz vienu dienu aprūpes centra telpas pārtapa piparkūku darbnīcā.

 

Pirmssvētku vizītes laikā Bordesholmas pašvaldības pārstāvji tikās arī ar Ķekavas novada domes vadību un pašvaldības speciālistiem, lai pārrunātu nākamā gada darba plānu un sadraudzības gadadienas svētku pasākumu programmu abās pašvaldībās. Jubilejas gada pasākumi Ķekavas novadā norisināsies Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku laikā no 30. jūnija līdz 9. jūlijam. Septembrī muzikālu sveicienu uz Vāciju aizvedīs vīru koris “Ķekava” un tautas deju ansamblis “Zīle” kopā ar tautas mūzikas kapelu “Klabatas”.

 

Apliecinot abu pašvaldību ciešo sadraudzību un veiksmīgo sadarbību daudzu gadu garumā, Ķekavā un Bordesholmā iecerēts uzstādīt īpašus mākslas objektus. Sadarbībā ar Ķekavas novada akmeņkali Gunti Pandaru, kurš veidojis Bordesholmas Rātslaukumā uzstādītos dzirnakmeņus, taps sadraudzības gadadienai veltīts mākslasdarbs. Savukārt Bordesholmas pašvaldība Ķekavas novadam dāvinās “Bordesholmas durvis”, kas simbolizēs atvērtību sadarbībai un iespēju sadraudzībai.

 

Lai saglabātu un plašākai sabiedrībai izstāstītu pašvaldību sadraudzības stāstu, 25 gadu garumā apkopotās sadraudzības liecības - dokumentus, fotogrāfijas, publikācijas un citus uzskates materiālus - iecerēts apkopot muzeja ekspozīcijā un izstādīt Ķekavas novadpētniecības muzejā. Tikmēr jaunās paaudzes piesaistes nolūkos top Ķekavas-Bordesholmas sadraudzības mājaslapa. Tajā jau šobrīd tiek apkopota informācija par sadraudzības pašvaldībām un aktuālajiem projektiem, tostarp par programmas Erasmus+ projektu “Quality scool” un skolēnu prakses iespējām Bordesholmā loģistikas nozarē. Sadraudzības mājaslapas prezentācija paredzēta 2018.gada janvārī.

 

Tāpat vizītes laikā delegācija tika iepazīstināta ar Ķekavas novada aktualitātēm un aktuālajiem projektiem - viesojās jaunatklātajā Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā un bērnudārza “Avotiņš” jaunajā piebūvē, kā arī izstaigāja Ķekavas parka teritoriju. Tieši Ķekavas parks šovasar kļūs par mājvietu sadraudzības partneru dāvinātajam mākslas objektam.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

07.12.2017.

  Drukāt