Uzlabos bērnu tiesību aizsardzību Ķekavas novadā

Lai veicinātu institūciju saskaņotu darbību bērnu tiesību aizsardzības jomā, Ķekavas novada dome ir izveidojusi konsultatīvu darba grupu. Tās sastāvā ir pieci speciālisti no pašvaldības policijas, pašvaldības sociālā dienesta, bāriņtiesas un pašvaldības izglītības daļas.

 

Ķekavas novada bērnu tiesību aizsardzības sadarbības grupā ar domes lēmumu ievēlēta Reģionālās pašvaldības policijas Ķekavas pārvaldes nepilngadīgo lietu inspektore Ieva Krapāne, Ķekavas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Sarma Trumpekoja, Ķekavas novada Sociālā dienesta atbalsta nodaļas ģimenēm ar bērniem vadītāja Ināra Magone un psiholoģe Diāna Reinholce, kā arī Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas vadītājs Vitolds Krieviņš.

 

Atbildīgie speciālisti izskatīs individuālus gadījumus saistībā ar iespējamiem bērnu tiesību pārkāpumiem, ja konkrētajā situācijā ir nepieciešama ātra rīcība un vairāku institūcija sadarbība. Tāpat darba grupas uzdevumos ietilpst situācijas analīze bērnu tiesību aizsardzības jomā un priekšlikumu sniegšana novada bērnu tiesību aizsardzības programmas izstrādei un institūciju sadarbības sistēmas pilnveidošanai.

 

Pirmo sadarbības grupas tikšanos sasauks Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire vai priekšsēdētājas norīkota persona. Sanāksmes laikā uz gadu tiks ievēlēts sadarbības grupas vadītājs un tā vietnieks. Saskaņā ar Ķekavas novada bērnu tiesību aizsardzības sadarbības grupas nolikumu, darba grupa sanāksmes notiks ne retāk kā četras reizes gadā.

 

Plašāk ar darba grupas darbības pamatprincipiem, uzdevumiem un darba organizāciju iespējams iepazīties Ķekavas novada bērnu tiesību aizsardzības sadarbības grupas nolikumā.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

13.12.2017.

 

  Drukāt