Atkārtoti tiekas ar pašvaldības iestādēm par pašvaldības budžetu 2018. gadam

Šonedēļ, no 18. līdz 22. decembrim, budžeta komisija atkārtoti tiekas ar visām Ķekavas novada pašvaldības iestādēm, lai detalizēti vēlreiz pārskatītu iestāžu pieprasīto finansējumu nākamajam gadam.
 

Tā kā norit rūpīgs darbs pie Ķekavas novada pašvaldības nākamā gada budžeta izveides, tad viedokļu izteikšanai nevalstiskajām organizācijām budžeta projekts tiks nodots izskatīšanai janvāra otrajā pusē. Tālāk to vērtēs domes komitejās, un noslēdzošais etaps būs domes sēdes lēmums.


Atgādinām, ka budžeta veidošanas process ir sarežģīts, jo, pārstāvot iedzīvotāju intereses, pašvaldības vajadzības un vēlmes vienmēr pārsniedz finansiālās iespējas, tāpēc, veidojot budžetu, šīs vajadzības ir jāizvērtē no visa novada attīstības principa, un izdevumi jāsabalansē ar ieņēmumiem.
 

Galvenokārt  līdzekļi ir jāvelta pašvaldības pamatfunkciju nodrošināšanai (izglītībai, ielu uzturēšanai, vides sakopšanai, veselībai, drošībai utt.), iesākto projektu realizācijai, obligātajam maksājumam pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā, kas mērojams aptuveni 4 miljonu eiro apmērā, un tad atlikusī nauda jāizvērtē novada attīstības projektiem. Detalizēts Ķekavas novada pašvaldības budžets tiek gatavots trīs gadu perspektīvā.
 

Pašvaldības budžets domē jāapstiprina divu mēnešu laikā pēc tam, kad Saeima ir pieņēmusi valsts budžetu 2018. gadam, proti, līdz februāra sākumam.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

18.12.2017.

  Drukāt