“Mazā skoliņa” nonāk atpakaļ Ķekavas vidusskolai

Ķekavas novada dome, izskatot un atbalstot darba grupas priekšlikumu, nolēma bijušo Ķekavas sākumskolas ēku, Skolas ielā 2, nodot Ķekavas vidusskolai izmantošanai mācību procesam un interešu izglītībai, saglabājot iespējas telpas izmantot arī Jaunatnes iniciatīvu centram un citām sabiedriskām aktivitātēm.
 

Darba grupā pie šī jautājuma strādāja speciālisti no Attīstības, Izglītības, Nekustamo īpašumu, Teritorijas plānošanas daļām, pieaicinot Ķekavas vidusskolas direktori Sandru Pugovku un Jaunatnes iniciatīvu centra direktori Lindu Vaškevicu-Veitu.
 

Diskutējot par Ķekavas vidusskolas noslodzi, tās direktore Sandra Pugovka detalizēti izklāstīja esošo situāciju, proti, 2017./2018. mācību gadā Ķekavas vidusskolā kopumā mācās 1093 skolēni, 520 no tiem 1.-4. klasē, bet 5.-12. klasē - 573 skolēni.
 

Direktore prognozē, ka, sākot ar nākamo mācību gadu, skolēnu skaits palielināsies tieši 5.-12. klašu posmā, jo jau šobrīd sākumskolā katrā klašu grupā ir pa piecām paralēlklasēm, kas nozīmē, ka katru gadu klašu skaits 5.-12. klasēs pieaugs vismaz par vienu. Papildus skolēnu skaits būs vērojams, ņemot vērā faktu, ka ar 2020. gada septembrī skolas gaitas bērni uzsāks no sešu gadu vecuma (2018. gada septembris - 2020. gada septembris būs pārejas periods, kad vecāki varēs izvēlēties).
 

Tāpat viņa norādīja, ka abās Ķekavas vidusskolas ēkās – Nākotnes ielā 1a un Gaismas ielā 9 -  visas mācību telpas jau pilnībā tiek izmantotas. Un, pieaugot skolēnu skaitam, palielinās arī interešu izglītības pulciņu skaits, tajā skaitā tautas deju, mūsdienu dejas, koru, teātra un improvizācijas pulciņi. Līdz ar to esošajās zālēs ne visiem minētajiem pulciņiem var nodrošināt nodarbību laiku.
 

Pēc S. Pugovkas teiktā, vecās Ķekavas sākumskolas ēku, Skolas ielā 2, šobrīd varētu izmantot interešu izglītībai – basketbola nodarbībām (1.-3. klašu meitenes), improvizācijas teātrim (5. klase) un skatuves runas pulciņam.
 

Pamatojoties uz sniegto informāciju un izskatāmā objekta telpu piemērotību skolas aktivitāšu realizēšanai, darba grupas sanāksmes dalībnieki par vienīgo labāko risinājumu uzskatīja “mazo skoliņu” nodot atpakaļ Ķekavas vidusskolai un  šādu priekšlikumu virzīja izskatīšanai uz domes sēdi.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

22.12.2017.

  Drukāt