Vecgada vakarā Saules kāzas svinēja Zeiļu pāris Katlakalnā

31. decembrī 65 gadu kāzu jubileju Katlakalnā atzīmēja Valentīna un Jūliuss Zeiles. Pāra satikšanos 1952. gadā noorganizēja krustmāte Sofija, pie kuras pirmo reizi jaunā rīdziniece Valentīna ieraudzīja puisi no Cēsīm – Jūliusu. Krustmātes intuīcija izrādījās pareiza – pēc diviem gadiem tika mīti laulību gredzeni. 
 

Valentīna un Jūliuss sākumā dzīvojuši Rīgā, taču, vēloties vairāk plašuma, pārcēlušies uz Katlakalnu, kur uzbūvējuši paši savu māju.
 

Jūliuss strādājis foto laboratorijā Rīgā un Ogrē, par šoferi Ķekavā un par kolhoza somu pirts “Līči” uzraugu.
 

Abi kopā piedzīvojuši prieku par meitas Regīnas un dēla Alberta piedzimšanu, bet arī kopā aizvadījuši arī skumjus dzīves mirkļus, viņsaulē aizvadot meitu. Joprojām abi ir balsts un palīgi mazbērniem.
 

Valentīna sīka, trausla, bet visu dzīvi enerģijas pilna, turpretī Jūliuss rimts un nosvērts, ar īpaši izteiktu mīlestības spēju, kuru sniedz gan sievai, gan kokiem. Viņa stādītie bērzi un egles pie mājas, kā arī 1967. gadā stādītais ozols aug vareni, rotājot dārzu un sniedzot patvērumu. Jūliusa stādītais ozols simbolizē pašu stādītāju un Zeiļu ģimenes kopā nodzīvotos  gadus – sīkstus, žuburotus un savā pastāvībā un uzticībā  pārliecinošus.
 

Ķekavas novada pašvaldība sveic Zeiļu ģimeni Saules kāzās un vēl stipru veselību, nenogurstošu dzīves sparu un saticību arī turpmākajos laulības gados!

 

Sabiedrisko attiecību daļa

02.01.2018.

  Drukāt