Pierīgas pašvaldības sadarbosies tūrisma attīstībā

Pierīgā Jaunais gads iesākts ar lieliem plāniem tūrisma nozarē - 19.janvārī tiks parakstīts sadarbības līgums starp vairākiem Pierīgas novadiem, kas paredzēs dažāda veida aktivitātes nozares stiprināšanai.

 

Pēdējo gadu tendences tūrismā rāda, ka nozari vieglāk attīstīt, apvienojoties vairākiem novadiem un veidojot klasterus un jaunus tūrisma galamērķus. Visbiežāk šāda veida sadarbības pamatā ir vienotas mārketinga aktivitātes un kopēja atpūtas piedāvājuma popularizēšana. Ķekavas, Babītes, Jelgavas, Ozolnieku, Olaines un Mārupes novadiem kopā ar vietējās rīcības grupām ieceru ir vēl vairāk, un savus plānus tie apstiprinās, parakstot sadarbības līgumu.

 

Sadarbības līgums tiek noslēgts, pamatojoties uz Lauku atbalsta dienesta apstiprināto projektu “Tūrisms kopā”, Nr.17-00-A019.332-000005, kuru īsteno Biedrība “Pierīgas partnerība” Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšprogrammā „Starpteritoriālā un starpvalstu sadarbība”.

 

Projekts paredz ne tikai mārketinga aktivitātes, bet arī vienotas infrastruktūras uzlabošanu un vides objektu uzstādīšanu. Tā ietvaros līdz 2019. gada beigām tiks izstrādāta tūrisma stratēģija, organizētas gidu apmācības un konkurss skolēniem, plānoti jauni maršruti, veidoti video, apvienotas interaktīvās kartes, uzstādīti lielformāta foto rāmji un vides objekti. Plānots, ka šīs aktivitātes dos papildus impulsu tūrisma attīstībai šajā reģionā, kas ļoti svarīgi ir tieši tiem novadiem, kas ģeogrāfiski atrodas vistuvāk galvaspilsētai.

 

Sadarbības līguma parakstīšana starp sešu novadu vadītājiem un trim vietējās rīcības grupām – biedrību “Pierīgas Partnerība”, “Lauku partnerība “Lielupe”” un “Partnerība Daugavkrasts”” norisināsies 19. janvārī plkst. 10.00 Doles Tautas namā, Ķekavā.

 

 Ķekavas novada TKC

17.01.2018.

 

  Drukāt