Satiksmes drošības konkursa pusfinālā uzvar komanda "Baložu vidusskola"

16. janvārī Motormuzejā norisinājās satiksmes drošības konkursa “Gribu būt mobils” Rīgas pusfināls. Desmit Rīgas reģiona komandu konkurencē pirmo vietu izcīnīja komanda “Baložu vidusskola” un tās konsultējošais skolotājs Andris Žilko.

 

Kā stāsta Ceļu satiksmes drošības direkcija, pusfinālā 6.-8. klašu skolēni rādīja savas zināšanas ceļu satiksmes drošības jautājumos, iesaistījās ceļa zīmju stafetē, interaktīvos uzdevumos un demonstrēja mājas darbu par CSDD informatīvi izglītojošo kampaņu gājēju drošībai “REDZI – PAREDZI!”. Mājas darba mērķis bija pievērst uzmanību gājēju potenciāli iespējamām riska situācijām pilsētās un iepazīstināt skolēnus ar bīstamu situāciju priekšvēstnešiem.

 

Visos pusfināla kontrolpunktos bija jāizmanto savas teorētiskās zināšanas, un neatņemama sastāvdaļa bija arī radošā pieeja. Veiksmīgam startam noderēja gan saliedēts komandas gars, gan spēja individuāli parādīt labu sniegumu.

 

Rīgas pusfinālā 1.vietu ieguva komanda „Baložu vidusskola” un tās konsultējošais skolotājs Andris Žilko. Komanda ieguva 356.5 punktus, neskatoties uz to, ka pusfinālā piedalījās tikai trīs komandas dalībnieki. Otro vietu ieguva komanda „Ceļu ABC” no Rīgas 21. vidusskolas, bet 3.vietu izcīnīja komanda „Labākie rajonā” no Rīgas 66.specializētās vidusskolas. Ar visiem konkursa rezultātiem iespējams iepazīties šeit.

 

Kā informē konkursa organizatori, fināla sacensībās pirmās vietas ieguvēja komanda saņem galveno balvu – izzinošu un izglītojošu ceļojumu 1800 EUR vērtībā. Arī fināla otrās un trešās vietas ieguvēju komandas saņems ceļojumu biroja dāvanu karti, bet veiksmīgos konkursa neklātienes kārtas un visus klātienes septiņu pusfinālu dalībniekus gaida pārsteiguma balvas.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

17.01.2018.

 

 

 

  Drukāt