Paziņoti Ziemassvētku rotājumu konkursa uzvarētāji

Pēc 10 gadu pārtraukuma Ķekavas novadā atgriezies atzinīgi novērtētais rotājumu konkurss “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2017”. Svinīgajā apbalvošanas ceremonijā 18. janvārī Depkina muižā tika godināti desmit konkursa laureāti, tostarp iedzīvotāju simpātija – nams Ozolkalna ielā 4A.

 

Kopumā konkursam tika pieteikti 15 objekti - novadam uzmirdzēt palīdzēja Ķekavas sociālās aprūpes centrs, privātā pamatskola “Gaismas tilts 97”, Depkina muiža un 11 dzīvojamās mājas Ķekavā, Rāmavā, Katlakalnā, Krogsilā, Vimbukrogā un Odukalnā. No konkurences nenobijās arī kāda daudzdzīvkļu nama iedzīvotāji no Daugmales, kas mirdzošām lampiņu virtenēm noformēja savu balkonu.

 

Konkursa dalībnieki sacentās atbilstošā nominācijā - “Individuālās dzīvojamās mājas” un “Uzņēmumi un sabiedriskās iestādes”, kā arī pretendēja uz balvām papildu nominācijās “Centīgākais mākslinieks”, “Skaistākā Ziemassvētku egle”, “Dabas materiālu izmantošana noformējumā” un “Iedzīvotāju simpātija”.

 

Noteikt konkursa uzvarētājus tika uzticēts īpaši izveidotai komisijai piecu ekspertu sastāvā, kas klātienē novērtēja katra objekta atbilstību svētku tematikai, noformējuma redzamību, māksliniecisko kvalitāti, stila vienotību, oriģinalitāti, atbilstību mērogam un rotātā objekta sakārtotību. Viedokli izteica arī iedzīvotāji, atbalstot savu favorītu interneta balsojumā.

 

Konkursa laureāti tika paziņoti 18. janvārī svinīgajā apbalvošanas ceremonijā, sadalot balvu fondu 1400 eiro vērtībā. Galveno nomināciju uzvarētāji saņēma naudas balvu 300 eiro vērtībā, otrās vietas ieguvēji - 200 eiro vērtībā, bet trešajai vietai pienācās naudas balva 100 eiro vērtībā. Iedzīvotāju simpātija tika sveikta ar pārsteiguma balvu, savukārt pārējo papildu nomināciju uzvarētāji savā īpašumā ieguva naudas balvas 75 eiro vērtībā.

 

Pēc žūrijas komisijas vērtējuma pirmo vietu individuālo dzīvojamo māju vidū saņēma Līgas Apeinānes pieteiktie “Kapteiņi” no Dzintariem. Ekspertu grupa augstu novērtēja pārdomātās detaļas, kas savstarpēji veidoja vienotu kompozīciju - gaismas projekciju uz nama sienām, mirdzošas dāvanu kastes un bagātīgi izmantotās gaismiņu virtenes.

 

Tikmēr kategorijā “Uzņēmumi un sabiedriskās iestādes” uzvarēja Depkina muiža Rāmavā, ko konkursam pieteica un svētkiem saposa nama saimniece Ilze Stefaņenkova. Par to, cik veiksmīgi senās muižas arhitektonisko ansambli izceļ gaismas rotājumi nama pagalmā, klātienē varēja pārliecināties ikviens rotājumu konkursa apbalvošanas ceremonijas dalībnieks.

 

Par centīgāko mākslinieku komisija atzina dzīvojamo namu Rāmavā, Ozolkalna ielā 4A. Tas pārējo vidū izcēlās ar lielu skaitu pašu veidotiem gaismas objektiem, kas savstarpēji veidoja vienotu pagalma un mājas rotājumu ansambli.

 

Pēc vērtēšanas komisijas diskusijām nominācija “Oriģinālākais Ziemassvētku noformējums” tika aizstāta ar nomināciju “Dabas materiālu izmantošana noformējumā”, un to šoreiz izcīnīja dzīvojamā māja Katlakalnā, Pļavniekkalna ielā 69. Šajā pagalmā tika izstādīti svētku dekori no dažādiem dabas materiāliem, radot latvisko Ziemas Saulgriežu sajūtu.

 

Aplūkojot pieteiktos objektus, žūrija izmantoja sev noteiktās pilnvaras un izveidoja vēl vienu nomināciju “Skaistākā Ziemassvētku egle”. Šogad skaistākās eglītes rotāja dzīvojamo māju pagalmus Krogsilā (“Veisi”) un Katlakalnā (Staru iela 21).

 

Iespēju novērtēt novadnieku veikumu aktīvi izmantoja arī skatītāji - interneta aptaujā kopumā tika nobalsots 3846 reizes. Iedzīvotāji par savu favorītu ar 1602 balsīm atzina dzīvojamo māju Ozolkalna ielā 4A, Rāmavā, aiz sevis atstājot “Kapteiņus” Dzintaros (607 balsis). Lai šī nama saimnieki godam startētu arī nākamajā gadā, viņi balvā saņēma jaunu gaismas rotājumu komplektu.

 

Kā sacīja Baire, izrotājot mājas, tika izgreznots viss novads, un par to liels paldies katram rotājumu konkursa dalībniekam – paldies par darbu un radīto noskaņu. Paldies arī Depkina muižas saimniecei par silto uzņemšanu un atmosfēru, kuru piepildīja saksofonista Zinta Žvarta un taustiņinstrumentālista Rolanda Beļeviča izpildītās melodijas.

 

Ķekavas novada pašvaldības organizētais rotājumu konkurss “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2017” norisinājās no 2017.gada decembra līdz 2018. gada janvārim. Šajā laikā ikviens iedzīvotājs bija aicināts Ziemassvētku tematikā izrotāt savas mājas, uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu ēkas, kopā radot īpašu svētku noskaņu.

 

 

“Uzmirdzi Ķekavas novadā 2017” laureāti

 

Galvenajā nominācijā “Individuālās dzīvojamās mājas”

1.vieta - “Kapteiņi”, Dzintari

2.vieta - Edžus iela 5, Katlakalns

3.vieta - Palienas iela 12, Ķekava

 

Galvenajā nominācijā “Uzņēmumi un sabiedriskās iestādes”

1.vieta - Depkina muiža, Rāmava

2.vieta - privātā pamatskolas “Gaismas tilts 97”, Ķekava

 

Papildu nominācijā “Centīgākais mākslinieks”

Ozolkalna iela 4A, Rāmava

 

Papildu nominācijā “Dabas materiālu izmantošana noformējumā”

Pļavniekkalna iela 69, Katlakalns

 

Papildu nominācijā “Skaistākā Ziemassvētku egle”

“Veisi”, Krogsils

Staru iela 21, Katlakalns

 

Papildu nominācijā “Iedzīvotāju simpātija”

Ozolkalna iela 4A, Rāmava

 

Sabiedriskās attiecības

19.01.2018.

 

 

  Drukāt