Konceptuāli atbalsta NĪN atlaidi barikāžu dalībniekiem

Novērtējot novadnieku ieguldījumu Latvijas valsts aizstāvēšanā, Barikāžu atceres piemiņas mēnesī Ķekavas novada domes Finanšu komiteja konceptuāli atbalstījusi priekšlikumu piešķirt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atlaidi arī 1991. gada barikāžu dalībniekiem.

 

Šobrīd plānots, ka no nākamā gada Ķekavas novadā deklarētajiem1991. gada barikāžu dalībniekiem varētu piešķirt NĪN atvieglojumu 50% apmērā no aprēķinātās nodokļa summas.Lai īstenotu šo konkrēto ieceri un izskatītu arī citas iespējas attiecībā uz NIN atvieglojumu piešķiršanu, ir izveidota īpaša darba grupa jaunu saistošo noteikumu  izveidei. Tai pirmie priekšlikumi jāsagatavo līdz 2018. gada februāra beigām.  Darba grupai būs arī jāapzina novadnieku skaits, kuri atbilst 1991. gada barikāžu dalībnieka statusam.

 

Piešķirot NĪN atvieglojumus barikāžu dalībniekiem, Ķekavas novada pašvaldība apliecinās savu pateicību novadniekiem par piedalīšanos Latvijas neatkarības aizstāvēšanā 1991. gada janvārī un augustā. Tiem  cilvēkiem, kuri aktīvi darbojās barikādēs, izrādīja iniciatīvu to aizsardzībā, deva ieguldījumu organizatoriskajā un apgādes darbā, lai nosargātu 1990. gada 4. maijā atjaunoto Latvijas valsti.

 

Atgādinām, ka šobrīd NĪN maksājumu atvieglojumu saņem:

  • maznodrošinātas personas un ģimenes,
  • Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidācijas dalībnieki,        
  • nestrādājošas pirmās un otrās grupas personas ar invaliditāti, personas, kurām ir kopīga deklarētā dzīvesvieta ar bērnu (vecumā līdz 19 gadiem), kurš ir persona ar invaliditāti,       
  • nestrādājoši vientuļie pensionāri, kuru pensija nepārsniedz Latvijas Republikā noteikto minimālās mēnešalgas apmēru,
  • un citas saistošajos noteikumos minētās atsevišķās maksātāju kategorijas.

 

Ar Ķekavas novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr.9/2015 „Par nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu atvieglojumu piešķiršanu” iespējams iepazīties šeit.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

19.01.2018.

 

  Drukāt