Ķekavas sociālās aprūpes centram dāvina īpašu krāsojamo grāmatu

Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolas kolektīvs sarūpējis dāvanu Ķekavas sociālās aprūpes centra senioriem – audzēkņu radītu krāsojamo grāmatu “Gadalaiki”, kas piemērota arī senioriem ar ierobežotām kustībām.

 

Grāmatā apkopoti vairāk nekā 70 zīmējumu, kas attēlo bērnu un jauniešu sajūtas par svarīgāko katrā gadalaikā, norises dabā un audzēkņu iztēlē.

 

Grāmatas iniciatore ir Ķekavas Sociālā aprūpes centra ilgstošās aprūpes nodaļas vadītāja Olga Černišova, kura gadumijā uzrunāja Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolas direktori Ivetu Lavrinoviču, norādot, ka sociālā centra senioriem pietrūkst krāsojamo lapu.

 

Daudziem no viņiem krāsošana ir ierasta atpūtas un laika kavēšanas nodarbe. Tāpat tā ir noderīga roku un pirkstu motorikas trenēšanai. Vecajiem ļaudīm, no kuriem daudzi ir ar ierobežotām kustību iespējām, krāsošanai neder jebkurš zīmējums. Viņiem ir grūti izkrāsot sīkas detaļas, pārlieku saraibinātus zīmējumus. Vajag tīras līnijas, lielus laukumus.

 

Mūs šī ideja iedvesmoja, un skolotāja Anda Sproģe aicināja savus audzēkņus radīt zīmējumus krāsošanai, kas būtu piemēroti gan maziem bērniem, gan senioriem. Kopumā tika uzzīmēti ap 300 zīmējumiem, un atlases process nebija viegls.

 

Drukātā un iesietā formātā grāmata “Gadalaiki” izdota nelielā apjomā – tik daudz, lai pa eksemplāram uzdāvinātu sociālās aprūpes centriem Ķekavā un Vecumniekos un novada pirmsskolas izglītības iestādēm, bet jebkurš interesents visu grāmatu vai atsevišķas lapas var izdrukāt pats, augšupielādējot grāmatas failu Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolas mājaslapā.

 

 

Vecumnieku Mūzikas un mākslas skola

24.01.2018.

  Drukāt