Daugavas lejteces novadi iepazīstinās ar tūrisma sezonas jaunumiem

No 2. līdz 4. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā jau 25. reizi norisināsies gadskārtējā Baltijas tūrisma izstāde – gadatirgus „Balttour 2018”. Tajā ar tūrisma sezonas jaunumiem iepazīstinās arī Ķekavas novads.

 

Jau tradicionāli Daugavas lejteces novadi - Ķekava, Baldone, Ikšķile, Salaspils un Stopiņi - kopīgi piedāvā vienotu tūrisma piedāvājumu, kas tiek prezentēts arī Baltijas tūrisma izstādē – gadatirgū. Šogad Daugavas lejteces novadiem pievienosies vēl viens Pierīgas novads – Mārupe.

 

Mārupes novads izstādē “Balttour” piedalīsies pirmo reizi, kā jauns partneris pievienojoties ģeogrāfiski tuvajam Daugavas lejteces reģionam. Lai gan novads fiziski neatrodas Daugavas krastā, sadarbība tūrisma jomā aizsākta jau 2015. gadā, kad ar Ķekavu un Salaspili izdots un šogad atjaunots kopīgais velomaršrutu buklets.

 

Tuvojoties vasaras sezonai, tiks atklāts Daugavas lejteces+ velo-foto orientēšanas sacensību seriālu. No maija līdz septembrim norisināsies septiņi velo-foto orientēšanas sacensību posmi – pa vienam katrā novadā. Dalībniekiem būs iespēja aktīvā un atraktīvā veidā iepazīt novadu tūrisma piedāvājumu. Sacensības atklās Ķekavas novada posms – 12. maijā.

 

Izmēģināt savus spēkus velobraucienā pa Pierīgas novadiem varēs jau izstādē – visas trīs dienas, 2. – 4. februārī, Daugavas lejteces+ tūrisma reģiona stendā norisināsies virtuālās velosacensības.

 

Domājot par ērtāku ceļošanu ģimenēm, apkopots un izdots vienots materiāls par ģimenēm draudzīgām atpūtas vietām un interesantiem objektiem Daugavas lejteces novados “Ģimene. Atpūta. Daugavas lejtece”. Šajā izdevumā varēs uzzināt arī par ģimenēm draudzīgām ēdināšanas vietām un ērti saplānot vienu vai vairāku dienu maršrutu.

 

Šajā tūrisma sezonā Daugavas lejteces+ novadi piedāvā jaunas atpūtas un izklaides iespējas. Ķekavas novadā notiks līdz šim nebijis aktīvās atpūtas pasākumus – 8. septembrī notiks laivu orientēšanās sacensības ap Nāves salu. Starts paredzēts dažādās grupās – izklaides (ģimenes ar bērniem) un sporta entuziastu. Pārvietošanās notiks pa distanci ar kanoe vai kajaku laivām.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

01.02.2018.

 

  Drukāt