Ķekavas novads jau sesto reizi piedalās tūrisma izstādē “Balttour”

Starptautiskā izstāde - gadatirgus “Balttour” šogad svinēja 25. jubileju, pulcējot kopā vairāk kā 850 tūrisma uzņēmējus no 41 pasaules valsts. Tajā jau sesto reizi piedalījās arī Ķekavas novads kopā ar Daugavas lejteces sadarbības partneriem - Stopiņu, Salaspils, Ikšķiles, Baldones novadiem, un šogad pievienojoties arī Mārupes novadam.

 

Šoreiz izstādes apmeklētāji tika aicināti vasaru ieplānot aktīviem pasākumiem un piedalīties Daugavas lejteces velo-fotoorientēšanās seriālā, kura pirmais posms norisināsies tieši Ķekavā, 12. maijā.

 

Iesildīties pasākumam jau varēja uz vietas izstādē, piedaloties virtuālajās sacensībās. Vienlaicīgi diviem velobraucējiem bija iespēja sacensties par ātrāko distances veikšanu (1  km 300 m), vienlaicīgi ar galvas kustībām un virtuālajām brillēm ķerot visu Daugavas lejteces novadu nosaukumus. Kopumā trijās dienās aktivitāti izmantoja vairāk kā 300 cilvēku.

 

Savukārt stenda otrajā pusē bijām aicinājuši Daugavas lejteces tūrisma pakalpojuma sniedzējus pašus stāstīt par saviem jaunumiem un aktuālo tūrisma piedāvājumu. Šo iespēju no Ķekavas novada izmantoja Ķekavas novadpētniecības muzejs, "'Jeņču laivas" un "Konfelāde". Visu izstādes norises laiku uz lielās skatuves bija iespēja uzstāties arī dažādiem pašdarbnieku kolektīviem. Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrs pateicas kolektīviem "Mirāža", "Ābeļzieds" un "Latte" par novada popularizēšanu starptautiskās izstādes laikā.

 

Izstādes apmeklētāji varēja arī pirmie saņemt jaunākos tūrisma materiālus - atjaunoto Ķekavas novada maršrutu ceļvedi un velo maršrutu bukletu, kas vienā izdevumā apvieno interesantākos velomaršrutus Ķekavas, Salaspils un Mārupes novados. Kopā ar Daugavas lejteces partneriem ir izdots pavisam jauns materiāls - ceļvedis atpūtai ģimenēm ar bērniem. Jaunākie tūrisma materiāli ir pieejami katru dienu arī Ķekavas novada Tūrisma koordinācijas centrā.

 

Šī nav vienīgā starptautiskā tūrisma izstāde, kurā Ķekavas novads tiek pārstāvēts. Šogad, janvārī un februāra sākumā, par novada tūrisma piedāvājumu ir stāstīts starptautiskajā tūrisma izstādē "Adventur 2018" Viļņā  un Igaunijas starptautiskās tūrisma izstādē "Tourest 2018". Martā plānots piedalīties arī izstādē ITB, kas norisināsies Berlīnē.

 

Tūrisma koordinācijas centrs

06.02.2018.

  Drukāt