Ķekavas novadā izstrādā vienotu videonovērošanas koncepciju

Reģionālā pašvaldības policija šobrīd izstrādā vienotu Ķekavas novada videonovērošanas attīstības koncepciju, lai paaugstinātu sabiedriskās kārtības un drošības līmeni pašvaldības teritorijā. Koncepciju plānots izveidot līdz mēneša beigām.

“Dzīvē ir pierādījies fakts, ka tehniskie līdzekļi, piemēram, videonovērošanas attīstība un videonovērošanas kameru skaita palielināšana sekmē drošības uzlabošanu, ka arī novērots, ka vietās, kur ir uzstādītas videonovērošanas kameras, pārkāpumu īpatsvars sarūk,” skaidro Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš.
 

Viņš uzsver, ka videonovērošana ir efektīva tikai tajos gadījumos, kad tā ir veidota kā sistēma visā novada teritorijā, nevis vienkārši kameru skaita palielināšana.  Izstrādājot vienotu pieeju, tiek ņemti vērā vairāki būtiski nosacījumi  - pieejamie tehniskie resursi, konkrētu apdzīvoto vietu īpatnības, iedzīvotāju pārvietošanās paradumi, ka arī izdarīto pārkāpumu statistika. Šo visu kopumu analizējot, var noteikt, kādus tehniskos līdzekļus nepieciešams pielietot, proti, kādi visefektīvāk darbosies konkrētos apstākļos.
 

Šī vienotā videonovērošanas koncepcija sevī ietvers vairākus attīstības posmus. Tās pamatā ir izveidot konkrētu plānu, kādā veidā tuvākos gadus attīstīsies videonovērošana novadā, ņemot par pamatu citu kolēģu pieredzi un mūsdienu tehniskos risinājumus. Koncepcijas īstenošanā Reģionālās pašvaldības policija sadarbojas gan ar  Rīgas reģiona Valsts policijas Baložu iecirkņa kolēģiem un Ķekavas novada pašvaldības  informācijas tehnoloģiju speciālistiem.
 

Papildu tehnisko līdzekļu ieviešana būtiski atvieglos Reģionālās pašvaldības policijas un Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Baložu iecirkņa darbinieku darbu, jo “tas ievērojami ietaupa iesaistāmos cilvēku resursus, kā arī, likumpārkāpējiem nonākot videonovērošanas kameras objektīva redzeslokā, pierādījumiem ir neapstrīdams raksturs”.
 

Šobrīd Ķekavas novadā videonovērošanas tehnika visvairāk ir izvietota Baložu pilsētā,  tā ir arī atsevišķās vietās uzstādīta arī Ķekavā un Daugmalē. Modernajām informācijas tehnoloģijām strauji attīstoties, palielinās tehnisko ierīču iespējas, un tādēļ arī esošās videokameras nepieciešams modernizēt.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

07.02.2018.

  Drukāt