Martā novada kino punktos demonstrēs jaunākās latviešu filmas

Martā novada kino punktos skatītājus priecēs divas latviešu filmas – režisora Aigara Graubas veidotā filma “Nameja Gredzens” un režisores Madaras Dišleres piedzīvojumu filma visai ģimenei "Paradīze 89”.


“Nameja gredzens”

 

Filma “Nameja gredzens” ir leģenda par 13. gadsimtu, kad bagātās un varenās baltu pagānu zemes kļūst par iekārojamu mērķi Romai. Īpaši Zemgale, kura kontrolē tirdzniecības ceļus un nekad nepakļaujas nevienam. Pāvesta bastards Maksis ir gatavs iesaistīties cīņā par iespēju valdīt Zemgalē. Nodevīgi tiek noindēts valdnieks Viesturs. Taču varas gredzens un tiesības valdīt tiek jaunajam Namejam. Pieredzes trūkumam un nodevībai Namejs liek pretī drosmi. Vai Namejs un viņa tauta kļūs par leģendu?
 

“Nameja gredzens” runā par vērtībām, ko svarīgi apzināties ikvienam. Tās veido mūsu nacionālo pašapziņu un izceļ unikālo brīvības kodu, ar ko varam lepoties. Filma nav vēsturiska rekonstrukcija, bet asu piedzīvojumu pilna leģenda.
 

Ķekavas novadā filmu “Nameja gredzens” varēs noskatīties:

  • 2. martā plkst. 19.00 Katlakalna Tautas namā
  • 18. martā plkst. 12.00 un 17.00 Baložu kultūras namā
  • 23. martā plkst.19.00 Doles Tautas namā
     

Filma ir angļu valodā ar tulkojumu (voice over) divās balsīs latviski (ierunājuši Artis Drozdovs un Baiba Broka).
 

Filmas treileri aicinām skatīties šeit.
 

“Paradīze 89”
 

Domājot, ka situācija izvērtīsies par labu visiem, ja Latvija atgūs brīvību, Paula nolemj rīkoties un dodas uz Baltijas ceļu. Viņa cer, ka māsīcu māte Ieva atgriezīsies pie savām meitām un vairs dienām un naktīm nerausies Tautas frontes darbos; nejaušam paziņam, lietuvietim Jonasam nebūs jāslēpjas no iesaukuma padomju armijā, bet viņa ar Laurēnu tiks mājās un saglābs brūkošo ģimeni. Kad televīzija sludina ārkārtas stāvokli valstī, likteņa varā atstātās meitenes gatavojas karam. Mājās pārrodas Ieva.
 

Ķekavas novadā filmu “Paradīze 89” varēs noskatīties:

  • 9. martā plkst.19.00 Doles Tautas namā
  • 11. martā plkst.17.00 Baložu kultūras namā
  • 23. martā plkst.19.00 Katlakalna Tautas namā


Filmas treileri aicinām skatīties šeit.

Ieeja: EUR 3,00

 

Sabiedrisko attiecību daļa

12.02.2018.

 

  Drukāt