Atver savu albumu un palīdzi tapt foto stāstam par novadu

Svinot Latvijas Simtgadi, Ķekavas novada pašvaldība 2018. gadā plāno izdot fotogrāmatu par Ķekavas novadu, tādēļ aicinām iedzīvotājus būt atsaucīgiem un iesaistīties grāmatas tapšanā.

 

Mums ir nepieciešamas vecās bildes, kas ir liecības par dzīvi novadā. Tādēļ aicinām pārskatīt albumus, jo iespējams tieši Jūsu ģimenes krājumā ir fotogrāfijas, kuras varētu noderēt grāmatas koncepcijā. Mēs vēlamies atrast bildes sākot no 1880- tajiem gadiem līdz pat mūsdienu 90. gadiem, kur būtu redzams, kā cilvēki dzīvoja, strādāja un būtu redzama vide. Īpaši saistoši varētu būt attēli no dažādu Ķekavas novada uzņēmumu dzīves vai foto no kādas lielas būves tapšanas, kuri ir atrodami ģimenes albumos.

 

Īpašs lūgums ir atsaukties Mellupu, Plakanciema, Dzērumu, Valdlauču, Baložu, Titurgas, Krustkalnu, Katlakalna, Rāmavas un Ķekavas iedzīvotājus. Ja jums ir kāda šāda veida fotogrāfija, aicinām līdz 30. aprīlim sazinieties ar pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļu (tālr. 67936044, pr@kekava.lv vai klātienē Ķekavā, Gaismas ielā 19. k.9), lai pēcāk vienotos par tikšanos un iespēju pārfotografēt vai ieskanēt Jūsu attēlus. Pēc to ieskanēšanas, Jums šīs fotogrāfijas tiks atdotas atpakaļ.

 

Apzinieties sevi kā vēstures veidotājus un atsaucieties pašvaldības aicinājumam. Savākto attēlu digitālo versiju nodosim Ķekavas novadpētniecības muzejā, lai varētu palīdzēt veidot novada vēsturi.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

13.02.2018.

 

 

  Drukāt