Ķekavā demonstrēs komēdiju “Laupīšanas 101”

Kas gan ir atpūta bez smiekliem un prieka pilna vakara? Studentu veidotā komēdija Laupīšanas 101, kuras tapšanā piedalījies arī ķekavietis Sebastians Plaudis, ir demonstrēta gan kinoteātrī K-Suns, gan Kino Bize, un nu ir atceļojusi uz Ķekavas novadu. Interesenti aicināti 23. februārī noskatīties filmu Laupīšanas 101 Ķekavas novada Doles Tautas nama koncertu zālē plkst. 18:00!

 

Filma Laupīšanas 101 tapa 2017. gada vasarā. Filmas režisors Kaspars Marhlevičs strādāja pie filmas scenārija teju četrus gadus, un beidzot to izdevās uzņemt ar jauniešu iniciatīvu un producenti Gundu Bergmani. Jāpiebilst, ka filma tapa bez budžeta.

 

«Ir nepieciešama drosme, ticība sev un nedaudz nekaunības, lai Latvijā sāktu veidot filmu no nulles,» atzīst Laupīšanas 101 režisors. «Tās bailes, kas ir iekšā, ir jāliek malā. Latvijā var izveidot labas un pat lieliskas filmas! Jā, finansiālie līdzekļi noteikti atvieglo darbu, bet, veidojot filmu no nulles, ir jāspēj strādāt tā, lai būtu redzams, ka ne jau ieguldītā summa nodrošina filmas kvalitāti.» Marhlevičs cer, ka Laupīšanas 101 būs iedrošinājums citiem jaunajiem režisoriem būt drosmīgiem, radošiem un uzņēmīgiem arī bez naudas līdzekļiem.

 

Pēc filmas paredzēta diskusija ar filmas veidotājiem par filmas tapšanas procesu. Brīdinām, ka filmā dzirdami necenzēti vārdi.

 

Ieeja ir bez maksas! Filmas treileri var skatīt šeit.

 

Jaunatnes iniciatīvu centrs

16.02.2018.

  Drukāt