Izveidots Ķekavas novada uzņēmējdarbības atbalsta plāns

Atbalstot Ķekavas novada uzņēmējus, Ķekavas novada pašvaldības izveidotā darba grupa izstrādājusi strukturētu plānu - ceļa karti. Tā sastāv no konkrētu pasākumu kopuma, ko pašvaldība noteikusi kā prioritārus uzņēmējdarbības atbalstam, tos plānots realizēt līdz 2020. gadam.
 

Plānots, ka uzņēmējdarbības atbalsta ceļa karte kalpos kā instruments dialoga veicināšanai starp pašvaldību un uzņēmējiem, darbosies kā kopējas sadarbības platforma. Katru mēnesi darba grupa tiekas sapulcēs, kurās izvērtē padarīto un vienojas par turpmāk veicamajiem uzdevumiem, turklāt ikviens iedzīvotājs var ieteikt savus priekšlikumus, piedalīties darba grupas sanāksmēs, kas notiks katra mēneša pirmajā pirmdienā plkst.16.00 Ķekavas novada pašvaldības telpās Ķekavā.  
 

Pašvaldības mērķis saskaņā ar Ķekavas novada attīstības programmā 2014.-2020. gadam noteiktajām prioritātēm ir radīt labvēlīgāko uzņēmējdarbības vidi tādās jomās kā loģistika, pārtikas ražošana, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT), kā arī tūrisms. Ceļa kartes plānā kā četras būtiskākās jomas uzņēmēju atbalstam noteiktas - informācijas telpas pilnveidošana un uzturēšana, uzņēmējdarbību atbalstošo pasākumu organizēšana, projektu realizēšana izglītības jomā, kā arī uzņēmējdarbības vides un infrastruktūras uzlabošana. Katrs no šiem atbalsta blokiem sastāv no konkrētiem uzdevumiem. Būtiskākie no tiem ir šādi.

 

Vide un infrastruktūra

  • veikt grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos par nekustamā īpašuma atlaižu piemērošanu,
  • infrastruktūras un komunikāciju sakārtošana uzņēmējdarbības zonās,
  • biznesa dārza attīstība Baložos u.c.

 

Uzņēmējdarbību atbalstošie pasākumi

  • Ķekavas novada uzņēmēju dalība grantu programmā “Iedvesma” sadarbībā ar SEB banku,
  • izstrādāta vienota Ķekavas novada mājražotāju/amatnieku atpazīstamības zīme “Radīts Ķekavas novadā”,
  • Uzņēmēju dalība Ķekavas novada uzņēmēju dienās, Ķekavas novada uzņēmēju gada balvā, izstādēs, semināros.


Izglītība

  • prakses nodrošināšana Ķekavas novada uzņēmumos;
  • Junior Achievement programmas ieviešana izglītības iestādēs;
  • pašvaldībai nepieciešamo pētījumu pasūtīšana studentiem u.c.

 

Informācijas telpa

  • uzņēmēju sadaļas pilnveidošana Ķekavas novada mājas lapā www.kekavasnovads.lv,
  • uzņēmēju datu bāzes izveidošana ar kontaktiem un sadalījumu pēc darbības veidiem,
  • Ķekavas novada uzņēmējdarbības prezentācijas izveidošana, regulāras uzņēmēju aptaujas u.c.

 

Ceļa karte paredz arī uzņēmēju iesaisti pašvaldības darba grupās – piemēram, rīcības plāna aktualizācijā, uzņēmējdarbības atbalsta stratēģijas veidošanā, teritorijas plānojuma veidošanā u.c.


Ķekavas novada pašvaldība apzinās uzņēmējdarbības attīstības nozīmību gan novada, gan valsts kontekstā. Vietējo uzņēmēju atbalsts ir būtisks process arī novadam kopumā, jo tādējādi tiek radītas jaunas darba vietas, veidota sakopta vide un uzlabota dzīves kvalitāte novada iedzīvotājiem.


Ķekavas novada uzņēmējdarbības atbalsta Ceļa karte pieejama šeit. Infografiku par atbalsta virzieniem aicinām skatīt šeit. Papildus informācija par priekšlikumu iesniegšanu un dalību sanāksmēs var uzzināt, rakstot uz e-pastu kristine.danovska@kekava.lv.


Darba grupā piedalījās pašvaldības speciālisti no Attīstības, Izglītības, Telpiskās plānošanas un  Sabiedrisko attiecību daļas, pārstāvji no Jaunatnes iniciatīvu centra, Tūrisma koordinācijas centra un  Ķekavas novada Uzņēmēju padomes, kā arī vairāki deputāti.

 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

22.02.2018.

 

  Drukāt