Ķekava un Baldone izstrādās vienotu Civilās aizsardzības plānu

Šobrīd Ķekavas un Baldones novadu pašvaldības kopīgi uzsākušas darbu pie vienota Civilās aizsardzības plāna izstrādes, kā to paredz jaunais regulējums par pašvaldību sadarbību civilajā aizsardzībā.
 

Atbilstoši pērn septembrī pieņemtajiem MK noteikumiem par pašvaldību sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijām turpmāk Baldones sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisija (CAK) koordinēs pasākumus katastrofas un katastrofas draudu gadījumā Ķekavas un Baldones novadu teritorijās, ko iepriekš katra no pašvaldībām darīja atsevišķi.
 

2018. gada janvārī notika pirmā Baldones sadarbības teritorijas CAK sēde, kuras laikā par komisijas vadītāju tika ievēlēta Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire. Komisijas darbības mērķis ir koordinēt pasākumus katastrofas un katastrofas draudu gadījumā, kā arī veicināt civilās aizsardzības, katastrofas pārvaldīšanas vai katastrofas pārvaldīšanas koordinēšanas jautājumu risināšanu.
 

Sēdes laikā Baldones sadarbības teritorijas CAK vienojās par tās sastāvu, iesaistīto institūciju deleģēto personu pārstāvju organizēšanas procesu un nolikuma projekta sagatavošanu. Lai efektīvi plānotu nākamos darbus, tika nolemts līdz 1. martam katrai no pašvaldībām apzināt civilās aizsardzības nepieciešamos resursus un nodrošinājumu savas pašvaldības teritorijā.
 

Pēc Baldones sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisija nolikuma apstiprināšanas, tiks uzsākts darbs pie vienota Civilās aizsardzības plāna sagatavošanas. Kā būtiskākie ieguvumi vienota plāna izveidē ir iespēja nākotnē strādāt efektīvāk, operatīvāk un kvalitatīvāk, apvienojot abu pašvaldību materiāltehniskos un cilvēkresursus. Teorētiski pastāv iespēja, ka apdraudējums var skart vairāku novadu teritorijas. Piemēram, ūdens piesārņojuma vai ugunsgrēka izraisītu seku likvidēšana, sadarbojoties abām pašvaldībām un apvienojot resursus būs gan efektīvāka, gan šādā veidā pastāv iespēja ekonomēt līdzekļus.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

26.02.2018.

  Drukāt