Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri 8.februārī viesojās Ķekavas novadā - PAPILDINĀTS

 

Vizītes sākumā Zatlers tikās ar Ķekavas novada Domes deputātiem un privātās partnerības projekta (PPP) realizētājiem, kā arī Ķekavas novada iedzīvotājiem. Novadniekus interesēja iemesli, kāpēc valsts ir nonākusi šādā ekonomiskā situācijā, kāds ir valsts atbalsts daudzbērnu ģimenēm un ražotājiem. Tāpat iedzīvotāji vaicāja prezidenta viedokli elektroenerģijas jautājumā.

 

Prezidents ar kundzi tikās ar audzēkņiem no Baložu un Ķekavas vidusskolām, kā arī novērtēja Ķekavas vidusskolas kora muzikālo sniegumu, pēc kura prezidents skolai dāvāja ar Latvijas vēsturi saistītas grāmatas un parakstījās viesu grāmatā. Pēc koncerta prezidents pasniedza mācību stundu par tēmu "Veiksmīgas karjeras pamats - skolā iegūtās zināšanas un prasmes". Mācību stundu Zatlers vadīja programmas "Iespējamā misija" ietvaros, kuras laikā skolēni izrādīja lielu interesi par prezidenta darbu, viņa skolas gaitām un profesijas izvēli. Aktīvākie skolēni saņēma balvā grāmatas un iespēju „ēnot” Valsts prezidentu. Par izglītības jautājumiem tika spriests arī lietišķo pusdienu laikā ar novada deputātiem un pašvaldības izglītības speciālistiem.
 
Pēcpusdienā Valsts prezidents tikās ar novada uzņēmējiem, lai pārrunātu problēmjautājumus un iespējamos risinājumus uzņēmējdarbības attīstībā. Tikšanās notika A/S „Putnu fabrika Ķekava”, vienkopus pulcējot vairāk kā 20 novada uzņēmējus.
 
 
Savukārt prezidenta kundze Lilita Zatlere vizītes laikā apmeklēja arī Ķekavas novadpētniecības muzeju, iepazinās ar novadnieka un mākslinieka Edgara Ozoliņa dzīvi un daiļradi, apskatīja Imanta Melngaiļa karikatūru izstādi, kā arī apmeklēja Daugmales pamatskolu, kur tikās ar skolēniem un iepazinās ar Mazpulka darbību.
 

Valsts prezidents vizītē Ķekavā vada mācību stundu, pārrunā iedzīvotāju un uzņēmēju aktuālos jautājumus / Lasīt vairāk 

Fotogalerija 

 

Valsts prezidents apmeklē Ķekavas novadu / VIDEO

 

Video autors: Gatis Bergmanis, Valsts prezidenta kanceleja.

 

 

Fotogrāfiju autori: Guna Oškalna, Līva Benete, Vineta Bērziņa

 
Informāciju sagatavoja:

Sabiedrisko attiecību daļa

67935822, 67935802

  Drukāt