Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire: efektīvāka darba nolūkos jāveic izmaiņas domē un pašvaldībā

Lai turpmāk nodrošinātu vēl efektīvāku Ķekavas novada domes darbu, kas orientēts uz straujāku novada attīstību un iedzīvotājiem svarīgu problēmu atrisināšanu, jāveic izmaiņas novada domē un pašvaldībā. Šobrīd ir vērojamas pārmaiņas domes un pašvaldības vadības sastāvā, kā arī līdztekus tam norit darbs pie pašvaldības administrācijas organizācijas sistēmas novērtējuma un pilnveidošanas.  
 

“Vairākkārt rūpīgi izvērtējot pašvaldības vajadzības, pie esošām budžeta iespējām esam spējuši atvēlēt gandrīz 9 milj. eiro novada attīstības investīcijām. Tādēļ ir jābūt spēcīgai, uz izaugsmi motivētai domes komandai, kas spētu veiksmīgi īstenot šos investīciju projektus. Strādājot pie šī gada budžeta izveides, skaidri parādījās, kuriem komandas biedriem rūp pašvaldības attīstība, kuri ir gatavi racionāli strādāt un piedāvāt problēmu risinājumus, bet ar kuriem komandas biedriem diemžēl turpmāk ceļš ir ejams atsevišķi,” uzsver Ķekavas novada domes priekšsēdētāja V.Baire.
 

Tāpēc  vakar, 1. martā, Ķekavas novada domes ārkārtas domes sēdē no amata tika atcelts domes priekšsēdētāja otrais vietnieks Neils Kalniņš, kas turpmāk darbosies kā deputāts Attīstības un Sociālo lietu komitejās.
 

“Pašvaldība ir ļoti liela, ar daudzām nozarēm un tajās esošajām problēmām, kuras nepieciešams risināt katru dienu, un domes priekšsēdētājs šo milzīgo apjomu nevar paveikt viens, tāpēc lielam atbalstam jānāk no deputātu komandas, jo īpaši no domes priekšsēdētāja vietniekiem. Diemžēl šajā laikā, jo īpaši budžeta veidošanas periodā, Neils Kalniņš, esot mans otrais vietnieks, nav spējis sniegt šo atbalsta plecu. Reti bija sastopams darbavietā domē, kā arī nav izrādījis iniciatīvu aktīvāk virzīt viņam uzticētos jautājumus,” skaidro V.Baire.  Šī iemesla dēļ domes priekšsēdētāja ir arī pārņēmusi uzraudzību pār jaunas Pļavniekkalna sākumskolas būvniecības procesa straujāku virzīšanu.
 

Tāpēc turpmāk atbilstoši domes lēmumam  domes priekšsēdētāja otrā vietnieka pienākumus uzticēts pildīt pašvaldības darbā pieredzējušajam deputātam Valtam Varikam. Viņa pārziņā būs īpašumu infrastruktūras, dažādu fondu piesaistes un uzņēmējdarbības atbalsta jautājumi.
 

1.marta ārkārtas domes sēdē tika atbalstīts arī jauns Ķekavas novada domes deputātu darba samaksas un sociālo garantiju nolikums, kas, piemēram, paredz noteikt deputāta vienas darba stundas apmaksas likmi 16 eiro apmērā. Atbilstoši nolikumam domes priekšsēdētāja atalgojums nedrīkst pārsniegt valstī strādājošo aizpagājušā gada mēneša vidējās darba samaksas apmēru, piemērojot koeficientu – 3,64, bet priekšsēdētāja vietniekiem – 3,2.
 

Lai īstenotu mērķi līdz 2020. gada beigām izveidot uz labas pārvaldības principiem balstītu Ķekavas novada pašvaldības administrācijas organizāciju, patlaban norit darbs pie pašvaldības administrācijas organizācijas sistēmas novērtējuma un pilnveidošanas, izstrādājot un ieviešot efektīvāku pašvaldības organizatorisko struktūru, kā arī izveidojot ekonomiski pamatotas un kvalitatīvas funkciju pārvaldes. Šajā darbā intensīvi būs jāiesaistās jaunajam pašvaldības izpilddirektoram, kura pārraudzībā strādā pašvaldības administrācija.  Uz izpilddirektora amatu drīzumā tiks izsludināts atklāts konkurss, jo līdzšinējais izpilddirektors Aivars Liškovskis  ar šodienu, 2. martu, uz abpusējas vienošanās pamata pārtrauks darba tiesiskās attiecības.
 

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja ir pārliecināta, ka iesāktais darbs un pārmaiņas nesīs pozitīvu ietekmi, lai izveidotu uz labas pārvaldības principiem balstītu pašvaldību un arvien vairāk iedzīvotāju būtu apmierināti ar dzīvi Ķekavas novadā, pieejamo infrastruktūru un pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem.

Tāpēc, lai turpinātu pilnveidot Ķekavas novadu, šogad investīciju projektiem ir atvēlēti 8,6 milj. eiro, piemēram, tādiem darbiem kā:

  • Baložu vidusskolas piebūves un sporta laukuma būvniecībai - 3,5 milj. eiro (kopējās projekta izmaksas līdz 2020. gadam 8,7 milj. eiro),
  • ceļu investīciju projektiem  (ielu asfaltēšanai, gājēju ielu izbūvei, veloceliņu projektēšanai) – 1,7 milj. eiro,
  • jaunu ūdens un kanalizācijas tīklu izbūvei Ķekavas pagastā – 1, 2 milj. eiro,
  • Jauno ideju centra būvniecībai Ķekavā – 696 000 eiro,
  • siltumtīklu rekonstrukcijai Baložos un Titurgā – 424 000 eiro,                       
  • bērnudārza «Zvaigznīte» rekonstrukcijai Valdlaučos – 285 000 eiro,    
  • aktīvās atpūtas un sporta laukuma izveide Rāmavā – 98 000 eiro,
  • jaunam ielu apgaismojumam – 80 000 eiro,
  • videokameru iegādei sabiedriskās kārtības uzlabošanas nolūkos - 55 000 eiro,
  • līdzfinansējums iedzīvotājiem pieslēguma izveidei pie centrālajiem ūdens un kanalizācijas tīkliem - 30 000  eiro,
  • rotaļu laukumu atjaunošanai  un svētku dekoriem  - 20 000 eiro,
  • Titurgas ezera parka projektēšanai – 19 000 eiro,
  • jaunas skolas Katlakalnā būvniecības iespēju izpētei un meta skices izveidei – 15 000 eiro (projektēšanai 2019. gadā - 70 000 eiro),
  • Baložu vidusskolas baseina būvniecības finansējuma piesaistes modeļu izpētei – 15 000 eiro (projektēšanai 2019. gadā - 70 000 eiro),
  • finansējums NVO projektiem – 11 000 eiro,
  • novada uzņēmēju atbalstam -  jaunu biznesu ideju grantu programmai «Iedvesma» (sadarbībā ar SEB banku un Jūrmalu, Olaini, Mārupi, Siguldu) - 10 000 eiro.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

02.03.2018.

 

  Drukāt