Pašvaldība skaidro raidījumā “Bez tabu” minēto informāciju

Pēc TV3 raidījuma “Bez tabu” sižeta 12. martā, Ķekavas novada pašvaldība saņēmusi daudzu iedzīvotāju jautājumus par sižetā minētajiem faktiem.
 

Tāpēc Ķekavas novada pašvaldība sniedz savu skaidrojumu un  apstiprina publiski izskanējušo faktu, ka šī gada janvārī pašvaldība saņēmusi kāda iedzīvotāja iesniegumu par Ķekavas novada domes deputāta Neila Kalniņa iespējamiem pārkāpumiem saistībā ar pašvaldības degvielas kartes izmantošanu.
 

Reaģējot uz minēto iedzīvotāja iesniegumu, tika pārbaudīti fakti un ierosināta dienesta izmeklēšana. Tās rezultātā tika apkopota informācija un konstatēti fakti, ka  2017. gada novembrī, decembrī un šī gada janvārī deputāts izlietojis pilnībā ikmēneša normu 200 litrus mēnesī, bet par kuriem nav iesniedzis ceļazīmes. Tāpat tika apstiprināta informācija, ka  degvielu ar pašvaldības degvielas karti ir uzpildījusi trešā persona, nevis pats deputāts, kuram šī karte ir piešķirta. 
 

Par iespējamiem pārkāpumiem informācija nodota tālākai izskatīšanai Korupcijas  novēršanas un apkarošanas birojam, kura  jau šo lietu nodevusi Valsts policijai.  
 

Ķekavas novada pašvaldība pateicas ikvienam iedzīvotājiem par aktīvu iesaistīšanos un sadarbību ar mērķi nodrošināt godprātīgu un uzticamu gan lēmējvaras, gan izpildvaras darbu.  

 

Sabiedrisko attiecību daļa

13.03.2018.

  Drukāt