Tuvojas termiņš ikgadējam mājdzīvnieku nodevas maksājumam

Ķekavas novada pašvaldība suņu un kaķu īpašniekiem atgādina, ka ikgadējā mājdzīvnieku nodeva jāsamaksā līdz šī gada 1. maijam.
 

Ķekavas novada saistošie noteikumi par mājas (istabas) dzīvnieku turēšanu nosaka, ka dzīvnieka īpašniekam katru gadu jāsamaksā nodeva par suņa un kaķa turēšanu Ķekavas novada administratīvajā teritorijā – 4,27 eiro par vienu suni un 2,85 eiro - par vienu kaķi.
 

Dzīvnieka saimniekam, samaksājot nodevu pašvaldības kasēs Ķekavā, Baložos un Daugmalē, tiek izsniegts žetons, kas jāpieliek sava mīluļa kakla siksniņai. Savukārt maksājot ar pārskaitījumu, jānorāda dati par mājdzīvnieku un tā turēšanas adresi, bet žetonu var saņemt pašvaldībā.
 

No nodevas atbrīvoti pensionāri par vienu suni vai kaķi, suņu pavadoņu, suņu asistentu, suņu terapeitu un dienesta suņu īpašnieki, kā arī ārpus pilsētām un ciematiem turēto suņu īpašnieki, uzrādot dzīvnieku vakcinācijas pasi.
 

Suņus nepieciešams reģistrēt valsts vienotajā Mājdzīvnieka reģistrā, to iespējams izdarīt pie veterinārārsta, Lauksaimniecības datu centrā (Republikas laukumā 2, Rīgā), Ķekavas novada pašvaldībā (Gaismas ielā 19, k.9, Ķekavā) vai elektroniski, izmantojot e-pakalpojumu Valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv. Plašāk par mājdzīvnieku turēšanu, reģistrāciju un nodevu maksājumiem Ķekavas novadā var lasīt šeit.   
 

Līdzekļi, kas iegūti no suņu un kaķu turēšanas nodevas, pašvaldība izlieto klaiņojošo suņu un kaķu izolācijas pasākumu finansēšanai, suņu reģistrācijas organizēšanai un vienota parauga žetonu iegādei. 
 

Atgādinām, ka mājdzīvnieks ir ne tikai prieks, bet arī liela atbildība. Ķekavas novada pašvaldības saistošie noteikumi 7/2013 nosaka, ka suņu un kaķu īpašniekam ir pienākums reģistrēt dzīvnieku, regulāri veikt tā vakcināciju, nepieļaut, ka dzīvnieks rada netīrību sabiedriskās vietās un koplietošanas telpās, kā arī nekavējoties ziņot Reģionālajai pašvaldības policijai par dzīvnieka pazušanu.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

15.03.2018.

  Drukāt