Ķekavas pašvaldība jau sesto gadu līdzfinansē aukļu pakalpojumus

Ķekavas novads turpina atbalstīt jaunās ģimenes, jau sesto gadu nodrošinot iespēju saņemt pašvaldības kompensāciju aukles pakalpojuma apmaksai. Kompensācijas apmērs 2018.gadā ir 156 eiro mēnesī, plānots, ka šogad līdzfinansējumu varēs nodrošināt ap 350 bērnu pieskatīšanai un izglītošanai.


Šobrīd pašvaldības Izglītības daļas izveidotajā datu bāzē ir 76 auklītes, kurām ir pieejamas brīvas vietas, bet kopumā Ķekavas novadā reģistrējušās vairāk nekā 230 aukles. Aktuālais aukļu saraksts pieejams šeit, savukārt process, lai saņemtu pašvaldības kompensāciju aukles pakalpojumu apmaksai 156 eiro mēnesī, aprakstīts šeit.
 

Ķekavas pašvaldība bija viena no pirmajām valstī, kurā 2012. gada martā projekta “Aukles darbs – misija” ietvaros tika izveidots aukļu dienests un elektroniskā aukļu datu bāze. Aprēķināts, ka 2017.gadā pašvaldības līdzfinansējums aukļu vai privāto bērnu dārzu nodrošināšanai piešķirts 620 bērnu vecākiem, kas ir nozīmīgs atbalsts jaunajām ģimenēm, kuru atvases sasniegušas vismaz 1,5 gada vecumu. Apzinoties nepieciešamību atbalstīt vecākus, kuru bērni ir iestājušies rindā uz Ķekavas novada pašvaldības finansētu pirmsskolas izglītības iestādi, atbalsts aukļu līdzfinansēšanā tiks nodrošināts arī turpmāk.
 

Šogad Ķekavas novada pašvaldības atbalsts ģimenēm, kuru bērni neapmeklē pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes sasniedz 2 milj. eiro, no kuriem 655 200 eiro sastāda līdzfinansējums aukļu pakalpojumiem. Infografika par pašvaldības atbalstu ģimenēm ar bērniem pirmsskolas vecumā apskatāma šeit.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

20.03.2018.

 

  Drukāt