Ķekavas novada dome apstiprina kanalizācijas pakalpojuma maksu Lapenieku ciematā

Risinot ieilgušo kanalizācijas problēmu Lapenieku ciematā, Ķekavas novada dome šodien, 22. martā, apstiprināja kanalizācijas pakalpojuma maksu 2,32 eiro/m3 apmērā, kas veidots pēc Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodikas.

Līdz ar to dome no savas puses ir sakārtojusi tiesisko pamatojumu šīs problēmas atrisināšanai un  aicina Lapenieku iedzīvotājus, kuri dzīvo Āraišu, Vizuļu, Tērvetes, Pils, Magnoliju, Arāju, Austrumu un Vecpiebalgas ielās, būt aktīviem un slēgt līgumus ar SIA “Zeltenieki” vai SIA “Baložu komunālā saimniecība” par kanalizācijas notekūdeņu savākšanu un attīrīšanu tai piederošajās notekūdeņu attīrīšanas iekārtās.
 

Atbilstoši Ūdenssaimniecības pakalpojumu likumam vietējā pašvaldība ir tiesīga noteikt sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojuma maksu, ja pakalpojumu apjoms nepārsniedz 100 000 m3 gadā, taču ja pārsniedz - tad to nosaka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome (Regulators). Lapenieku ciemata gadījumā ūdenssaimniecības tarifa noteikšana ir Ķekavas novada pašvaldības kompetencē.
 

Tāpēc jauno kanalizācijas pakalpojumu tarifu Lapenieku ciematā izskatīja pašvaldības izveidotā Sabiedrisko pakalpojumu maksas aprēķināšanas komisija, pamatojoties uz Regulatora noteikto Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodiku. Jaunajā tarifā ir iekļautas tikai tās tehnoloģiski un ekonomiski pamatotās izmaksas, kas nepieciešamas attiecīgā ūdenssaimniecības pakalpojuma sniegšanai.
 

Lēmums par kanalizācijas maksas noteikšanu stājās spēkā ar tā pieņemšanas brīdi, proti, šī gada  22.martu. Un par šādu domes lēmumu pašvaldība rakstiski informēs gan Lapenieku iedzīvotājus, gan Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju. Iedzīvotāji aicināti slēgt līgumus par centralizēto kanalizācijas pakalpojumu izmantošanu ar SIA “Zeltenieki”  vai SIA “Baložu komunālo saimniecību”.  
 

Atgādinām, ka Lapenieku ciematā  kanalizācijas notekūdeņu novadīšana daudzus gadus jau ir strīdu jautājums starp iedzīvotājiem un kanalizācijas notekūdeņu tīklu apsaimniekotāju - SIA “Zeltenieki”. Šīs problēmas risināšanā starp ciemata iedzīvotājiem, tostarp, biedrību “Lapenieku ciemats“ un SIA “Zeltenieki” iesaistījās pašvaldība un tās uzņēmums - Baložu komunālā saimniecība.  
 

Sarunu rezultātā 2015. gada decembrī tika panākta vienošanās, ka turpmākos piecus gadus Ķekavas novada Lapenieku ciematā kanalizācijas pakalpojumu pieejamību nodrošinās gan pašvaldības uzņēmums “Baložu komunālā saimniecība”, gan SIA “Zeltenieki”. Atbilstoši šim līgumam SIA “Zeltenieki” nodrošina  kvalitatīvu un vides prasībām atbilstošu kanalizācijas pakalpojuma pieejamību Lapenieku ciematā, savukārt Baložu komunālā saimniecība veic pakalpojuma līgumu slēgšanu ar iedzīvotājiem un notekūdeņu attīrīšanu tai piederošajās  notekūdeņu attīrīšanas iekārtās. 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

22.03.2018.

  Drukāt