Zemes stundā aicinām izslēgt gaismu un pieslēgties dabai

Sestdien, 24. martā, visā pasaulē atzīmēs Zemes stundu, tādēļ aicinām Ķekavas novada iedzīvotājus uz vienu stundu izslēgt gaismu un pievienoties kādam no akcijai veltītajiem pasākumiem Daugmalē un Ķekavā.
 

Pasaules Dabas Fonda rīkotās Zemes stundas laikā pasaules iedzīvotāji, uzņēmumi, organizācijas un institūcijas tiek mudinātas uz vienu stundu izslēgt elektrību, tā paužot savu atbalstu vides problēmu risināšanai. Elektrības izslēgšana ir simbolisks žests, lai saliedētu sabiedrību un iniciētu plašākas pārmaiņas, un līdzīgi kā Jaunais gads “Zemes stunda” tiek svinēta ikvienā pasaules daļā, sekojot laika zonu plānojumam.
 

Šogad Ķekavas novada iedzīvotājiem būs iespēja Zemes stundu atzīmēt Daugmales multifunkcionālajā centrā, kur 24. martā no plkst. 20.00 notiks sveču dekupāžas darbnīca. Interesenti aicināti līdzi paņemt spilvenu, uz kura sēdēt, kā arī vienkrāsainu sveci sveču dekupāžai. Savukārt aktīvās atpūtas piekritēji varēs baudīt peldi Ķekavas sporta kompleksa peldbaseinā, kur no plkst. 20.05 līdz plkst. 21.45 tiks izslēgts lielais apgaismojums, atstājot tikai baseina malās esošās LED gaismas.
 

Tāpat aicinām ikvienu akcijas laikā izslēgt apgaismojumu savās mājās, kā arī doties dabā, iemūžināt fotogrāfijās sev svarīgus dabas objektus novadā un dalīties ar tiem sociālajos tīklos, pievienojot mirkļbirku #zemesstunda.
 

Vairāk par akciju lasiet Pasaules Dabas Fonda mājaslapā šeit.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

23.03.2018.

  Drukāt