Bērnu reģistrēšana pirmsskolas izglītības iestādēs notiks vienotā portālā

No 10. aprīļa stājas spēkā jauni saistošie noteikumi Nr.3/2018, kas paredz kārtību, kādā Ķekavas novada pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju. Turpmāk reģistrēšanu pirmsskolas izglītības iestādēs varēs veikt vienotajā pakalpojumu portālā www.e-pakalpojumi.lv, tāpat šajā platformā būs iespējams ērti veikt izmaiņas pieteikumā un sekot līdzi reģistra rindai, pēc bērnam piešķirtā unikālā identifikācijas numura.
  

Pirmreizēji reģistrējoties portālā būs jānorāda bērna personas kods, savukārt unikālais identifikators tiks nosūtīts uz likumiskā pārstāvja norādīto e-pastu. Vecāki, kuru bērni jau ir iestājušies rindā, pēc 10.aprīļa portālā varēs autorizēties, lai sekotu līdzi pirmsskolas reģistriem vai veiktu izmaiņas savos pieteikumos. Bērnu reģistrēšana pirmsskolas izglītības iestādēs, izmantojot portāla www.e-pakalpojumi.lv starpniecību būs ērtāka vecākiem, jo ļaus operatīvi mainīt datus vai iegūt informāciju par sava bērna kārtas numuru kopējā pretendentu sarakstā, kā arī droša no datu aizsardzības viedokļa, jo autorizēties portālā varēs izmantojot e-parakstu, E-ID identifikācijas karti vai internetbanku.


Infografiku par bērnu reģistrēšanu Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādēs, izmantojot jauno pakalpojumu portālā www.e-pakalpojumi.lv, aicinām skatīt šeit.
 

Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļas speciālisti norāda, ka jau maijā notiks sarakste ar bērnu vecākiem, bet jūnija sākumā plānota Uzņemšanas komisijas sēde, pēc kuras aktuālā situācija par bērnu uzņemšanu pirmsskolas izglītības iestādēs 2018./2019.gadā tiks publicēta gan www.e-pakalpojumi.lv, gan www.kekavasnovads.lv.
 

Jaunie saistošie noteikumi paredz, ka turpmāk pieteikumos varēs norādīt ne vairāk kā 4 pirmsskolas izglītības iestādes prioritārā secībā. Attiecībā uz ārpuskārtas statusa piešķiršanu, turpmāk statusu “daudzbērnu ģimene” piešķirs tām ģimenēm, kuras aprūpē 3 vai vairāk bērnus līdz 18 gadu vecumam, vai 24 gadu vecumam, ja persona apgūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību.
 

Bērnu reģistrēšanu pirmskolas izglītības iestādēs joprojām varēs veikt arī pašvaldības Klientu apkalpošanas centros (KAC), bet personas, kas ir bērnu pilnvarotās personas (piem., audžu ģimenes vai bērna radinieki, kas nav vecāki), reģistrāciju varēs veikt tikai klātienē KAC.
 

Ar jaunajiem saistošajiem noteikumiem “Kārtība, kādā Ķekavas novada pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju” iespējams iepazīties 10.aprīļa Ķekavas novada domes informatīvajā biļetenā "Ķekavas Novads ", kā arī mājas lapā www.kekavasnovads.lv

  

 

Sabiedrisko attiecību daļa

03.04.2018.

 

  Drukāt