Ķekavas novada iedzīvotāji aicināti pievienoties Zemessardzei

Martā Ķekavas novada pašvaldībā viesojās Zemessardzes 1.Rīgas brigādes vadība, lai kopā ar domes priekšsēdētāju Viktoriju Bairi pārrunātu iespējamo sadarbību, tostarp veicinātu Ķekavas novada iedzīvotāju iestāšanos Zemessardzes struktūrā.


Dienests Zemessardzē sniedz iespēju ne tikai kalpot savai valstij, bet arī vairot patriotismu, pilnveidot sevi, uzlabot fizisko sagatavotību, aktīvi un saturīgi pavadīt brīvo laiku, iepazīt jaunus cilvēkus, iegūt domubiedrus un dibināt noderīgus sadarbības kontaktus ar citiem zemessargiem. Zemessargi piedalās mācībās ne tikai Latvijā, bet arī var doties ārvalstu komandējumos, kur mācās un trenējas kopā ar sabiedroto valstu karavīriem un zemessargiem.


Dienesta laikā zemessargs par valsts līdzekļiem apgūst dažādas militārās specialitātes, piemēram, sakarnieka, snaipera, izlūka, prettanku ieroča operatora, sanitāra, ložmetējnieka, militārā transporta autovadītāja, spridzinātāja, radiostaciju operatora un citas. Zemessargi arī apgūst kaujas iemaņas, topogrāfiju un orientēšanos, ieroču mācību utt. Par dienesta pienākumu izpildi un dalību mācībās katrs zemessargs saņem kompensāciju - 36 eiro dienā.


Tā kā dienests Zemessardzē un aizsardzības vajadzības ir ļoti daudzveidīgas, katra zemessarga civilā izglītība un profesionālā pieredze ir noderīga dažādu uzdevumu veikšanai. Tāpēc iestāties Zemessardzē tiek aicināti jebkuru profesiju pārstāvji.


Zemessardzē uzņem 18 – 55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu. Uz kandidātiem attiecas vairāki citi ierobežojumi, ar kuriem var iepazīties Zemessardzes mājas lapā.


Ķekavas novada pašvaldības un Zemessardzes 1. Rīgas brigādes vārdā Ķekavas novada iedzīvotāji tiek aicināti kļūt par zemessargiem savai dzīvesvietai vistuvākajā – 17.kaujas atbalsta bataljonā. Papildus informācija par iestāšanos Zemessardzes 1. Rīgas brigādē, zvanot pa tel.nr. 25451299 vai rakstot uz e-pastu: stbn@mil.lv.

Sabiedrisko attiecību daļa

28.03.2018.

 

 

  Drukāt