Piešķirts ES finansējums siltumtīklu modernizācijai Titurgā

Marta beigās Centrālā finanšu un līgumu aģentūra apstiprināja (CFLA), ka kapitālsabiedrībai SIA “Baložu komunālā saimniecība” piešķirts Eiropas Savienības fondu līdzfinansējums 280 301 eiro apmērā Titurgas rajonā esošo siltumtīklu rekonstrukcijai.
 

Kā norāda SIA “Baložu komunālā saimniecība” valdes priekšsēdētājs Edgars Mencis, Titurgas rajona siltumtīklos, kuros siltumenerģiju padod no dabasgāzes stacijas Krišjāņa Barona ielā 1, ievērojami rekonstrukcijas darbi nav veikti daudzus gadus. Esošā sistēma ir morāli un fiziski nolietojusies, turklāt siltumtīklu novecošanās un tehniskā stāvokļa pasliktināšanās rezultātā siltumtīklos palielinās siltuma zudumi un ūdens noplūdes, pieaug avāriju risks, kas negatīvi ietekmē vidi un rada nevajadzīgus maksājumus patērētājiem.
 

Rekonstrukcijas projektā izmantotās tehnoloģijas un materiāli ļaus gan samazināt siltuma zudumus siltumtrases posmā, gan samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas, kā arī samazināt ekspluatācijas izdevumus.
 

Ņemot vērā, ka projekta apstiprināšana CFLA aizņēma vairāk laikā, kā iepriekš bija plānots, 2018. gadā projekta ietvaros paredzēts sakārtot visus ar dokumentāciju saistītos jautājumus, tostarp veikt iepirkumu procedūras un noslēgt līgumus. Būvdarbus plānots realizēt 2019. gada būvniecības sezonas ietvaros, laika posmā no maija līdz septembrim. Plānots, ka modernizētā siltumtrase kalpos vismaz turpmākos 20 gadus, tādejādi šis uzskatāms par ilgtermiņa ieguldījumu, ko novērtēs ikviens Titurgas iedzīvotājs.

Sabiedrisko attiecību daļa

04.04.2018.

 

  Drukāt