Iespējas jaunajiem uzņēmējiem

No 2018. gada 1. aprīļa stājies spēkā Sociālā uzņēmuma likums, kas nodrošina iespēju darboties un attīstīties sociālās uzņēmējdarbības jomā. Likums nosaka tiesisko ietvaru, paredzot gan kritērijus sociālā uzņēmuma statusa iegūšanai, gan kārtību, kā valsts atbalstīs šāda veida uzņēmējdarbību.
 

Sociālā uzņēmējdarbība kā uzņēmējdarbības forma paredz iespēju ražot preces vai sniegt pakalpojumus ar mērķi risināt kādu sociālo problēmu vai radīt labumu sabiedrībai, nevis gūt maksimālu peļņu uzņēmuma īpašniekiem. Īsumā par to, kas ir sociālā uzņēmējdarbība, aicinām iepazīties sagatavotajā infografikā, bet ar jauno Sociālā uzņēmuma likumu var iepazīties šeit.
 

Papildu iespēja nevalstiskajām organizācijām un sociālajiem uzņēmējiem iegūt finansējumu savam projekta realizācija ir piedaloties Eiropas sociālo inovāciju konkursā 2018, kurā īpašs uzsvars šogad ir uz idejām un projektiem, kas vērsti uz jauniešu spēju veicināšanai lokālā līmenī. Ideju konkursa 3 uzvarētāji saņems naudas balvu (50 000 eiro) biznesa attīstībai.
 

Eiropas sociālo inovāciju konkurss gaida pieteikumus līdz 27. aprīlim. Pieteikties konkursam var aizpildot pieteikuma anketu, kas atrodama šeit. Vairāk lasiet Sociālās Uzņēmējdarbības asociācijas mājaslapā vai konkursa mājaslapā
 

Ķekavas novada pašvaldība atgādina, ka uzņēmējdarbības atbalstam ir izstrādāta Ceļa karte, kas paredz konkrētu pasākumu īstenošanu laika posmā no 2018. līdz 2020. gadam. Arī sociālās uzņēmējdarbības jomā strādājošie uzņēmumi laipni gaidīti pašvaldībā, lai saņemtu konsultācijas un ieteikumus, piedalītos darba grupās, tāpat iespēju robežās ir iespējams saņemt atbalstu saistībā ar informācijas sniegšanu sabiedrībai, dalību pasākumos vai telpu nodrošināšanu.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

05.04.2018.

 

  Drukāt