Pašvaldības ceļu uzturēšanas transportu aprīkos ar GPS

Lai pilnveidotu SIA “Ķekavas sadzīves servisa centrs” darbību, uzņēmums aprīlī plāno pabeigt 39 transportlīdzekļu aprīkošanu ar globālās pozicionēšanas sistēmu (GPS). Kā būtiskākie ieguvumi šādai iniciatīvai minami efektīvāka degvielas kontrole un ekonomija, kā arī racionālāka maršruta plānošana.
 

Kā norāda SIA “Ķekavas sadzīves servisa centrs” valdes priekšsēdētājs Dainis Rasa, GPS sistēmu ieviešana turpmāk nodrošinās automātisku maršrutu izdruku ceļazīmēs, ar precīzu nobraukto kilometru skaitu un degvielas patēriņu, kas mudinās darbiniekus rūpīgāk plānot savus ikdienas maršrutus un paradumus.
 

SIA “ Ķekavas sadzīves servisa centrs” vadība plāno ieviest arī transporta on-line atrašanās vietas uzraudzības programmu, tādējādi nodrošinot maksimālu kontroli par to, vai konkrētā ceļa posmā ir veikta sniega tīrīšana, ielu kaisīšana, vai, piemēram, zāles nopļaušana. Nākotnē, tiks meklēti atbilstoši tehniskie risinājumi, lai šo tiešsaistes transporta izsekojamības programmu varētu integrēt arī Ķekavas novada pašvaldības mājas lapā un tā būtu publiski apskatāma ikvienam interesantam.
 

GPS uzstādīšanu nodrošinās SIA “Autonams”, izmaksas, atkarībā no nepieciešamajām sistēmas funkcijām sastādīs 35 - 300 eiro par katru no transportlīdzekļiem, savukārt abonēšanas maksa sastādīs 6 eiro mēnesī. Izmaksas par GPS iegādi un uzturēšanu segs SIA “Ķekavas sadzīves servisa centrs” no saviem līdzekļiem.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

06.04.2018.

  Drukāt