Valsts policija šonedēļ sola atvērt jauno Ķekavas sporta zāli

6. aprīlī Valsts policija publiski medijos, piemēram, LNT ziņās, paudusi, ka tā veiks paceļamo basketbola grozu  demontāžu šobrīd slēgtajā, jaunajā Ķekavas vidusskolas sporta zālē ne vēlāk kā līdz šī gada 10. aprīlim.

Pašvaldība 6. aprīlī arī nosūtīja vēstuli Valsts policijai, piedāvājot risinājumu, kā pēc iespējas ātrāk varētu veikt basketbola grozu demontāžu, un šo piedāvājumu policija atbalstīja.
 

Līdz ar to Ķekavas novada pašvaldībai beidzot būs piekļuve sporta zālei, un pašvaldības uzdevumā būvnieki varēs operatīvi veikt bojātās sporta zāles grīdas seguma remontdarbus. Tā kā visi nepieciešamie materiāli jau iepriekš ir sagatavoti (jo pašvaldība cerēja, ka tā tiks zālē iekšā jau gada sākumā), tad šobrīd remonts aizņems vien kādu nedēļu. Pēc sporta zāles grīdas seguma atjaunošanas zāle tiks atvērta sportot gribētājiem.
 

Ķekavas novada pašvaldība pateicas aktīvajiem iedzīvotājiem, kas ar savām sabiedriskajām aktivitātēm arī mudināja Valsts policiju pieņemt ātrāku lēmumu par sporta zāles atvēršanu.
 

Atgādinām – ka par notikušo negadījumu jaunajā sporta zālē pirms pusgada ir ierosināta krimināllieta, un tāpēc sporta zāle tika aizzīmogota no Valsts policijas puses, un tai nevarēja piekļūt ne iedzīvotāji, ne arī pašvaldība.
 

Lai noskaidrotu basketbola groza mehānisma bojājuma iemeslus un atvērtu sporta zāli apmeklētājiem, Ķekavas novada pašvaldība pēc savas iniciatīvas lūdza neatkarīgajiem  ekspertiem - A/S “Inspecta Latvia”-  veikt  basketbola groza mehānisma pārbaudi. Šo ekspertu atzinumu pašvaldība ir nodevusi Valsts policijai. Tāpat pašvaldība ir bijusi un joprojām ir atvērta sadarbībai ar Valsts policiju, sniedzot tai visu nepieciešamo informāciju un dokumentāciju. Tāpat  pašvaldība, izstrādājot tehnisko specifikāciju  un prasības neatkarīgo ekspertu pakalpojumam, iekļāvusi arī Valsts policijai nepieciešamo informāciju.
 

Pašvaldība cerēja, ka pēc šīs ekspertīzes saņemšanas Valsts policija varētu atļaut pašvaldībai sakārtot sporta zāli, lai tur varētu atsākt sporta nodarbības. Tomēr Valsts policijas lēmums gada sākumā bija pašvaldībai un iedzīvotājiem nelabvēlīgs - proti, vēl ir nepieciešams veikt izmeklēšanas eksperimentu, lai precizētu basketbola groza konstrukcijas detaļu nokrišanas iemeslus, un tāpēc sporta zālei vēl joprojām ir jābūt slēgtai.
 

Šo Valsts policijas lēmumu Ķekavas novada pašvaldība martā pārsūdzēja Rīgas rajona prokuratūrā, norādot, ka pašvaldības ieskatā to var veikt ekonomiskāk, neierobežojot sporta zāles izmantošanu, proti,  paceļamo basketbola grozu  demontāžu varētu veikt A/S “Inspecta Latvia” ekspertu un Valsts policijas izmeklētāju uzraudzībā. Tie tiktu novietoti glabāšanā ar Valsts policijas izmeklētājiem saskaņotā vietā līdz brīdim, kad tiktu veikts izmeklēšanas eksperiments. Taču Rīgas rajona prokuratūra pašvaldības sūdzību noraidīja, vienlaicīgi uzsverot, ka “ir jāveic konstrukcijas demontāža un nodošana glabāšanai atbildīgajai iestādei, lai nodrošinātu turpmāku kriminālprocesa mērķa sasniegšanu un tā novešanu līdz taisnīgam noregulējumam, līdz ar to Ķekavas sākumskolas sporta zāle var tikt atvērta tikai pēc šīs konstrukcijas demontāžas”. 

 

Sabiedrisko attiecību daļa

09.04.2018.

  Drukāt