Par telpu pārbūvi ģimenes ārstu praksēm Daugmalē un Baložos

10. aprīlī Ķekavas novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar būvnieku par telpu pārbūvi ģimenes ārsta praksei Daugmalē, kā rezultātā prakses telpas būs divreiz plašākas un būs nodrošināta vides pieejamība cilvēkiem ar kustību traucējumiem un jaunajām māmiņām ar bērnu ratiņiem.
 

Ārsta prakse atrodas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas “Salnas” 1. stāvā (blakus Daugmales pagasta pārvaldes telpām), un šobrīd tā aizņem divas telpas 30 m2  platībā. Pēc telpu pārbūves ārsta prakses vajadzībām varēs uzmantot divreiz lielāku platību, jo esošajai platībai klāt nāks bijušās SIA “Līves 2” telpas.
 

Ambulatorās ārstniecības pakalpojumu sniegšanai pārbūves ietvaros tiks ieprojektēti divi ārstu pieņemšanas kabineti, pacientu  uzgaidāmā telpa ar garderobes vietu apmeklētāju virsdrēbēm, procedūru  telpa,  pacientu reģistrācijas telpa – māsa kabinets, pacientu un personāla labierīcības, kas piemērota  izmantošanai cilvēkiem ar funkcionālajiem traucējumiem.  
 

Lai jaunās veselības aprūpes telpas varētu nodot ekspluatācijā būs jāsaņem arī Veselības inspekcijas  atzinums. Projekta kopējā summa ir 18 500 eiro. Šobrīd Daugmalē pacientus pieņem ģimenes ārste Inese Iļjenkova.

Tāpat norit darbs pie ģimenes ārsta prakses izveides Baložos, Zaļā ielā 5. Šobrīd tiek veikta būvnieku atlase un finanšu piedāvājumu izpēte par vertikālā pacēlāja izbūvi, lai nodrošinātu vides pieejamības prasības. Paralēli tam jau uzsākti pirmie darbi iekštelpās. Līdzīgi kā Daugmales gadījumā -  lai ārsta prakse būtu pieejama pacientiem, pēc iekštelpu pārbūves un pacēlāja izbūves būs nepieciešams saņemt Veselības inspekcijas atzinums.
 

Pēc telpu pārbūves gada otrajā pusē uz jaunajām telpām Zaļā ielā 5 pārcelsies dr. Tatjanas Petkus ģimenes ārsta prakse, bet esošajā vietā Baložos, Rīgas ielā 2, arī turpmāk iedzīvotājus pieņems ģimenes ārste Gunta Āboltiņa.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

11.04.2018.

  Drukāt