Pašvaldība finansiālu atbalstu piešķīrusi 20 vasaras nometņu projektiem

Veicinot un atbalstot izglītības iestāžu, pašvaldības institūciju un sabiedrisko organizāciju iniciatīvu vasaras nometņu projektu izstrādē un realizācijā vasaras periodā, Ķekavas novada pašvaldība 15 000 eiro apmērā līdzfinansējusi 20 dažādas dienas un diennakts nometnes – 18 projekti saņēmuši maksimālo atbalstu, divas nometnes atbalstītas daļēji.
 

Šogad, noslēdzoties projektu konkursam, līdzfinansējumu nometņu īstenošanai ieguva divas nevalstiskās organizācijas – biedrība “Aktīvai Ķekavai” un “Solis tuvāk” –, kā arī Daugmales pamatskola, privātā pamatskola “Gaismas tilts 97”, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra un Florbola klubs “Ķekavas buldogs”.
 

Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļā, šogad konkursam kopumā tika pieteikti 20 projekti, no kuriem 18 iniciatīvas saņēmušas maksimālo līdzfinansējumu. Atbalsts nometņu projektiem piešķirts atbilstoši nometnes dalībnieku skaitam (minimālais dalībnieku skaits – 15, maksimālais 24) un veidam (diennakts vai dienas nometnes).  Līdzfinansējuma apjoms vienam bērnam diennakts nometnēs paredzēts 12,00 eiro dienā, savukārt dienas nometnēs – 6,00 eiro dienā.
 

Izvērtējot vasaras nometņu projektu pieteikumus, tika ņemti vērā šādi kritēriji:

  • vērtību orientēta audzināšana;
  • dzīves prasmju veidošana;
  • veselīga dzīvesveida popularizēšana
  • izglītojošā programma;
  • sociālās integrācijas aktivitātes;
  • nometnes satura temporitms;
  • nometnes saturam atbilstošs budžets;
  • iepriekšējo nometņu realizācijas kvalitāte. 


Ķekavas novadā deklarētajiem bērniem un jauniešiem šovasar būs iespēja piedalīties pašvaldības līdzfinansētajās nometnēs, kuru laikā varēs apgūt latviešu gadskārtu tradīcijas, tūrisma un orientēšanās iemaņas, izzināt pasauli un apkārtējo dabu, uzzināt, kas ir tehniskā jaunrade, kā arī piedalīties dažādās sporta aktivitātēs un radošajās darbnīcās. Aktuālo vasaras nometņu sarakstu aicinām skatīt novada mājaslapas sadaļā “Izglītība”.


Ķekavas novada bērnu un jauniešu vasaras nometņu projektu konkursa nolikumu aicinām skatīt šeit.    


Pretendēt uz līdzfinansējuma saņemšanu bērnu un jauniešu vasaras nometnēm varēja Ķekavas novada pašvaldības institūcijas, izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, juridiskās personas.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

25.04.2018.

  Drukāt