Ķekavas vidusskolā viesojas skolēni no sadraudzības pilsētas Bordesholmas

Ķekavas vidusskola no 23. līdz 27.aprīlim uzņem viesus no sadraudzības pilsētas Bordesholmas, Vācijā. Hans-Bruggemenn vidusskolas delegācija, ko pārstāv 6 skolēni un skolotājs viesojas ar mērķi veidot draudzības saiknes starp abu valstu skolēniem, tādējādi paplašinot Ķekavas un Bordesholmas sadraudzību, vienlaikus veicinot izpratni par vienotu Eiropu.


Skolēniem šī ir lieliska iespēja praktiski pielietot savas svešvalodu zināšanas, iepazīt mācību procesa un nacionālo tradīciju atšķirības, kā arī veicināt abpusēju sadraudzību. Nedēļas ietvaros ieplānotas arī kopīgas mācību stundas- Bordesholmas jaunieši piedalīsies latviešu valodas stundā, savukārt Ķekavas vidusskolas skolēniem vācu valodas stundu pasniegs skolotājs Thorben Peters no Hans-Bruggemenn vidusskolas.


Papildus mācībām skolēni no Vācijas dosies arī ekskursijās uz Rīgu un Siguldu, savukārt Ķekavas vidusskolas direktore Sandra Pugovka un skolotājs Thorben Peters kopīgi pārrunās abu skolu sadarbības iespējas nākotnē.
 

Jau maija beigās Ķekavas vidusskolas skolēnu grupa dosies apmaiņas braucienā uz Bordesholmu, lai iepazītos ar skolas dzīvi Vācijā un uzlabotu vācu valodas zināšanas. Sadraudzība starp Ķekavu un Bordesholmu šogad svinēs 25.gadadienu, par godu šim notikuma jūlija sākumā ieplānoti vairāki svinīgi pasākumi.

 

Ķekavas vidusskola

26.04.2018.

 

  Drukāt