Ķekavā notiks Latvijas pirmās starptautiskās sacensībās sinhronajā peldēšanā

Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa baseinā no 5. līdz 6. maijam tiks aizvadītas Latvijas pirmās starptautiskās bērnu sacensībās sinhronajā (mākslas) peldēšanā “Synchro Latvia Cup”. Tās arī būs pirmās starptautiskās sacensības jaunajā Ķekavas baseinā.


Sacensībās būs skatāmi vizuāli krāšņi un interesanti priekšnesumi, tādēļ aicinām Ķekavas novada iedzīvotājus un viesus apmeklēt šo pasākumu, lai atbalstītu jaunos sportistus.
 

“Esmu patiesi gandarīta, ka Ķekava ir izraudzīta par vietu, kur organizēt tieši Latvijas pirmās starptautiskās bērnu sacensībās sinhronajā peldēšanā. Ceru, ka tā būs laba pieredze gan mums kā mājas saimniekiem, gan motivācija sporta dzīves organiztoriem izmantot jaunā Ķekavas baseina iespējas rīkot arī sacensības citās peldēšanas disciplīnās, ” uzsver Ķekavas novada domes prieksšēdētāja Viktorija Baire.
 

Peldēšanas skolas “Synchro Latvia” direktore Viktorija Rijniece atzīst, ka sacensības tiek gaidītas ar lielu nepacietību: "Mūsu klubs Synchro Latvia ir pagodināts Latvijas simtgades ietvaros būt par organizatoru pirmajām Latvijā starptautiskajām sacensībām sinhronajā (mākslas) peldēšanā jaunajā un mūsdienīgajā Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa peldbaseinā. Mēs sagaidām vairāk kā 150 jaunās sportistes no 5 valstīm un esam pārliecināti, ka ar Ķekavas novada domes atbalstu, sacensības tiks novadītas augstā līmenī un kļūs par ikgadēju tradīciju. Aicinām sporta mīļotājus un līdzjutējus atbalstīt jaunās Latvijas sinhronistes un dzīvajā ieraudzīt sportistu uzstāšanos. Esam pateicīgi Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa vadībai par sadarbību un līdzdalību šī vēsturiskā notikuma norisē un jauna olimpiskā sporta veida popularizēšanā Latvijā."
 

Sestdien, 5. maijā no plkst. 14.00 līdz 19.00 būs sacensību pirmā diena, kurā dalībnieki izpildīs obligāto programmu - figūras, savukārt svētdien, 6. maijā no plkst. 10.00 līdz 15.00 notiks sacensības izvēles programmā, bet plkst. 16.00 plānota apbalvošanas ceremonija. Skatītāji īpaši tiek gaidīti svētdien, kad sinhronās peldēšanas demonstrējumi noritēs mūzikas pavadībā solo, duetu, grupu un kombinēto grupu disciplīnu izpildījumā, lai ar interesantiem un pārsteidzošiem priekšnesumiem priecētu gan bērnus, gan pieaugušos.
 

Starptautiskajās sacensībās piedalīsies 150 sinhronistes no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas vecumu grupās no 5 līdz 15 gadu vecumam. Sacensības ir lieliska iespēja iepazīt sinhrono peldēšanu tuvplānā, jo sākot no septembra arī Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa baseinā bērni un jaunieši varēs pievienoties pirmajai Latvijas sinhronās peldēšanas skolai - Synchro Latvia.
 

Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa baseins atrodas Nākotnes ielā 1A, to atklāja 2017. gada 23. oktobrī. Baseina modernās telpas ir īpaši piemērotas ne tikai ikdienas peldēšanas treniņiem, bet arī sacensībām, jo tribīnēs ir paredzētas sēdvietas 140 skatītājiem, kā arī pieejama plaša stāvvieta automašīnu novietošanai.
 

Sacensības organizē sinhronās peldēšanas skola “Synchro Latvia” sadarbībā ar Ķekavas vidusskolas sporta kompleksu.
 

Papildu informācijai:

Peldēšanas skolas “Synchro Latvia” direktore Viktorija Rijniece tālr. 20173992

Ķekavas sporta kompleksa pārstāvis Raitis Škutāns tālr. 29490402

 

Sabiedrisko attiecību daļa

02.05.2018.

 

  Drukāt