Noderīgi padomi, kā parūpēties par ugunsdrošību savās mājās

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) atgādina – daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem ir pienākums rūpēties ne tikai par sava īpašuma ugunsdrošību, bet arī par ugunsdrošības prasību ievērošanu dzīvojamās mājas koplietošanas telpās.
 

Kā informē VUGD, ugunsdzēsēji-glābēji arvien biežāk steidzas uz ugunsgrēku dzēšanu daudzstāvu namos, kur no piedūmotajiem dzīvokļiem jāglābj liels skaits cilvēku. Lai samazinātu nelaimes gadījumu skaitu, VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un nepieļaut ugunsgrēka izcelšanos vai darbības, kas var izraisīt ugunsgrēku. Turklāt, VUGD atgādina lai pasargātu savu dzīvību un īpašumu, nav nepieciešami lieli finansiāli ieguldījumi, bet gan atbildība, zināšanas un preventīva rīcība. 
 

 

 

VUGD rekomendē:

  • bēniņos un pagrabā neglabāt degtspējīgus priekšmetus un noslēgt telpu, lai nepieļautu nepiederošu personu iekļūšanu;
  • neaizkraut ar priekšmetiem koplietošanas telpas un evakuācijas ceļus;
  • ievērot smēķēšanas aizliegumu koplietošanas telpās.


Aicinām apskatīt VUGD sagatavoto infografiku, lai parūpētos par ugunsdrošību savās mājās un atsvaidzinātu zināšanas par to, kā rīkoties, ja ēkā izcēlies ugunsgrēks!


Ja saprotat, ka pats saviem spēkiem situāciju nespēsiet atrisināt, ir jāsauc palīgā ugunsdzēsēji-glābēji. Kad jāsauc palīgā, zvaniet 112!

 

Sabiedrisko attiecību daļa

09.05.2018.

 

  Drukāt